Importurile Chinei au înregistrat în martie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii patru ani

Exporturile Chinei au crescut într-un ritm solid în martie, un nou stimul pentru redresarea economiei, pe fondul majorării cererii pe plan global, ca urmare a progreselor înregistrate cu campania de vaccinare, în timp ce importurile sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 13 apr. 2021, 09:11
Importurile Chinei au înregistrat în martie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii patru ani

Datele sugerează că a doua economie mondială continuă expansiunea după evoluţia mai puţin bună din 2020, când a fost afectată de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), scrie Agerpres.

Exporturile au crescut, în dolari, cu 30,6% în martie, faţă de perioada similară din 2020, dar mai lent decât avansul record de 154,9% din februarie. Analiştii intervievaţi de Reuters estimau o expansiune a livrărilor de 35,5%.

„Cererea externă solidă va continua probabil şi în trimestrul doi din 2020, pe fondul redresării economiei globale. Dar, pe fondul accelerării campaniilor de vaccinare în alte state, sectoare industriale din alte state îşi revin gradual. Rămâne de văzut dacă se va diminua ritmul robust de creştere al exporturile Chinei”, a apreciat Nie Wen, economist la Hwabao Trust.

Importurile totale au crescut cu 38,1% în martie, faţă de perioada similară din 2020, cel mai rapid ritm de creştere din februarie 2017, datorită preţului ridicat al materiilor prime. Analiştii intervievaţi de Reuters estimau un avans de 23,3%.

În martie, China a importat 1,02 milioane de tone de carne, cel mai ridicat volum lunar cel puţin din ianuarie 2020.

Luna trecută, China a înregistrat un excedent comerciale de 13,80 miliarde de dolari, faţă de 38,88 miliarde de dolari în februarie şi faţă de previziunile analiştilor de 52,05 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...