Impozitele din domeniul jocurilor de noroc cresc de la 1 august

Începând cu 1 august, impozitele din domeniul jocurilor de noroc vor fi majorate, conform ultimelor modificări ale Codului Fiscal. Un impact îl vor simți și jucătorii, care vor plăti taxe mai mari în momentul în care își vor retrage câștigurile.
AGERPRES - lun, 01 aug. 2022, 11:47
Impozitele din domeniul jocurilor de noroc cresc de la 1 august

Modificările Codului Fiscal se aplică atât jucătorilor care se distrează în mediul online, cât și celor care merg în agențiile sau cazinourile stradale. Taxele sunt reținute la sursă în momentul retragerii.

Așadar, impozitul plătit pentru un câștig de până la 10.000 de lei va fi, începând cu 1 august, de 3%. Asta înseamnă că la un câștig de 5.000 de lei jucătorul va primi doar 4.850, întrucât 150 de lei va fi impozitul reținut la sursă. Iar dacă un utilizator vrea să încaseze un premiu ce variază între 10.000 și 66.760 lei, impozitul plătit va fi de 300 de lei plus 20% pentru tot ce depășește suma de 10.000 de lei.

Pentru sumele ce depășesc 66.750 de lei impozitul este și mai mare. Se vor opri 11.650 de lei plus încă 40% pentru ceea ce depășește suma de 66.750 de lei.

Anterior acestor modificări, impozitele din domeniul jocurilor de noroc erau acestea:

·        1% din suma câștigată pentru premii de până la 66.750 lei

·        667.5 lei plus 16% pentru tot ce trece de 66.750 lei pentru premii ce variază între 66.751 și 445.000 lei

·        61.187.5 plus 25% pentru tot ce trece de 445.000 RON pentru premii de peste 445.000 RON

Taxa de viciu, ce este oprită în momentul în care un jucător face o depunere în mediul online, a rămas de 2%.

Piața românească de gambling este în creștere

Jocurile de noroc reprezintă o activitate prin care numeroși români aleg să se distreze. Legislația în acest domeniu a fost îmbunătățită în 2016, iar de atunci gradul de colectare a crescut enorm și veniturile sunt așteptate să crească și ele. Companii de renume la nivel mondial și-au deschis platforme și în România, iar constant apar nume noi ce sunt licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Ținând cont că oferta este variată, și numărul site-urilor care se ocupă de recenzii a crescut. Un exemplu este cazinopenet.ro, o platformă formată de o echipă de profesioniști cu experiență de zeci de ani în industrie, care analizează toți operatorii licențiați din țara noastră, în așa fel încât utilizatorii să se poată distra sigur și responsabil pe site-urile operatorilor online. Utilizatorii pot afla cum să își deschidă cont, care sunt criteriile pe care să le aibă în vederi pentru a alege operatorul potrivit pentru ei, facilitățile de care pot beneficia, calitatea serviciului de relații cu clienții și multe altele.

Mai trebuie spus că, din 2016, de când domeniul a fost reglementat, numărul situațiilor în care utilizatorii au avut probleme cu operatorii a fost foarte mic. Asta deoarece operatorii trebuie să respecte reguli stricte și să asigure corectitudinea jocurilor, toate rezultatele fiind rodul hazardului.

În plus, operatorii îndeamnă și la promovarea unui joc responsabil, în așa fel încât excesele nedorite să nu apară. Tocmai din acest motiv, pe principalele platforme de jocuri de noroc din România există instrumente prin care utilizatorii își pot limita timpul petrecut, depunerile, pariurile ori își pot închide definitiv sau temporar contul.

În plus, există și servicii prin care pot solicita ajutorul în cazul în care simt că au probleme. Jocurile de noroc trebuie să rămână strict o sursă de distracție, motiv pentru care nu este indicat să țintești banii și să faci un obiectiv din ei, ci să le privești doar ca pe o experiență, care poate genera ulterior și diverse câștiguri. Iar jocul responsabil trebuie să primeze întotdeauna.

Te-ar mai putea interesa și
Ylva Johansson: Comisia Europeană își menține obiectivul ca România și Bulgaria să devină membre Schengen în acest an
Ylva Johansson: Comisia Europeană își menține obiectivul ca România și Bulgaria să devină membre Schengen în acest an
Este în continuare obiectivul Comisiei Europene să avem o decizie asupra extinderii Schengen şi să primim România şi Bulgaria în acest an, a declarat comisarul european pentru afaceri interne,......
Acord la nivelul celor mai importante instituții din UE cu privire la interzicerea distrugerii hainelor nevândute
Acord la nivelul celor mai importante instituții din UE cu privire la interzicerea distrugerii hainelor nevândute
Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns marţi la un acord vizând interzicerea distrugerii articolelor de îmbrăcăminte ...
TikTok va investi 12 miliarde de euro în Proiectul Clover pentru securizarea datelor utilizatorilor săi din Europa
TikTok va investi 12 miliarde de euro în Proiectul Clover pentru securizarea datelor utilizatorilor săi din Europa
Platforma TikTok a anunțat recent că va investi peste 12 miliarde de euro în următorii zece ani pentru a susține Proiectul ...
O nouă avarie la reţeaua de termoficare din Bucureşti, după cea de ieri. Un sfert din blocurile din Capitală sunt acum afectate
O nouă avarie la reţeaua de termoficare din Bucureşti, după cea de ieri. Un sfert din blocurile din Capitală sunt acum ...
Un sfert din blocurile din București primesc în această seară apă caldă și căldură sub paramtetri, după o nouă ...