1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Impozitele şi taxele locale se vor indexa odată la trei ani prin hotărâre a autorităţilor locale

Nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale se vor putea indexa odată la trei ani, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat vineri pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

21 dec, 2012 | ECONOMICA.net

În situaţia în care autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale hotărăsc indexarea, atunci nivelurile indexate nu pot fi mai mici decât cele stabilite prin hotărârea Guvernului, în vigoare la data la care se hotărăşte indexarea.

Prin hotărâre a Guvernului se reglementează o dată la 3 ani, de regulă până la data de 30 aprilie, nivelurile indexate ale valorilor impozabile, ale impozitelor şi taxelor locale, ţinând cont de evoluţia nivelului ratei inflaţiei de la ultima indexare.

În prezent, în concordanţă cu prevederile art. 292 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează o dată la trei ani, ţinând cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima indexare.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO