În 2012 hackerii vor intensifica atacurile asupra Android VEZI AMENINŢĂRILE DE ANUL ACESTA

Anul viitor ar putea creştere numărului de ameninţări pentru platforma Android, în mod special pe telefoane mobile şi tablete, care au ajuns la o cotă de piață de 46% din totalul dispozitivelor mobile active, a declarat pentru RTV.net, Bogdan Botezatu, senior communication specialist Bitdefender.
laurentiu.matache - lun, 28 nov. 2011, 09:27
În 2012 hackerii vor intensifica atacurile asupra Android VEZI AMENINŢĂRILE DE ANUL ACESTA

Potrivit lui Bogdan Botezatu, senior communication specialist Bitdefender, pe măsură ce activităţile curente (social networking, mobile banking şi internet browsing) se mută pe mobile, creatorii de malware vor produce ameninţări de o complexitate sporită.


Sistemele de dinainte de Vista sunt cele mai vulnerabile

Cele mai reprezentative ameninţări informatice pe 2011 sunt Win32.Worm.Downadup (7.71%), Trojan.Autorun.INF (6.98%) şi Trojan.Autorun.AET (4.79%), urmate de variante ale familiei de viruşi Sality, care însumează aproximativ 6%.

Peisajul ameninţărilor din România rămâne şi anul acesta constant, dat fiind faptul că aceste ameninţări sunt prezente în topurile româneşti încă din 2008. Atât Win32.Worm.Downadup cât şi Trojan.AutorunINF sunt ameninţări care afectează sistemele de operare dinainte de Windows Vista şi ar putea fi evitate printr-o simplă actualizare a sistemului de operare„, a mai declarat Bogdan Botezatu.

 

Autentificarea prin token îi scapă pe clienții băncilor de pericolul phishing-ului

Anul acesta tot mai multe bănci au implementat autetificarea cu ajutorul token-ului (dispozitiv  care generează parole).

Phishingul românesc prin e-mail va continua panta descendentă, pe măsură ce băncile continua implementarea autentificării prin token-uri, dar cantitatea de spam românesc va fi în continua creştere„, a declarat reprezentantul Bitdefender.

Creştere o va înregistra phishingul prin SMS sau prin telefon (vishing).

Anul acesta s-au înregistrat peste 12 cazuri în care posesorii de telefoane mobile au fost păcăliţi să facă depuneri de bani pentru a intra în posesia anumitor premii„, ne-a mai spus Botezatu.

 

Interacțiunile social media,  grad asemănător de periculozitate ca și interacțiunile din viață

Deși rețelele de socializare au implementat sisteme de securitate complexe, hackerii trec  de ele.

„Un lucru pe care foarte mulţi utilizatori de reţele sociale îl uită în mod frecvent este că interacţiunile sociale au acelaşi grad de periculozitate ca şi interacţiunile din viaţa reală. Informaţiile pe care aceştia le publică pe profilele personale pot fi folosite de infractorii informatici ca bază de pornire pentru atacuri complexe care vor duce fie la virusarea calculatorului, fie la pierderea unor sume importante de bani”, a mai declarat reprezentantul Bitdefender.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...