1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Ce magazine au cele mai ieftine alimente marcă proprie

Diferenţele dintre preţurile practicate de marii retaileri la produsele alimentare de bază comercializate sub brandurile proprii sunt mici. Totuşi, sunt retaileri care practică cele mai mici preţuri la mai multe categorii de produse, spre deosebire de alţii care nu se pot lăuda cu cele mai mici preţuri la niciunul dintre produsele luate în calcul.

14 apr, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

ECONOMICA.NET a verificat în săptămâna 9-13 aprilie preţurile unor produse alimentare de bază comercializate de marii retaileri sub mărcile proprii, pentru a vedea care sunt diferenţele. Am ales mărcile private de prim-preţ, adică cele mai ieftine branduri ale comercianţilor. Acolo unde acestea nu au existat pe rafturi, am ales mărcile proprii din categorioa a doua de preţ. Menţionăm că nu în toate magazinele am găsit produsele pe care le-am inclus în analiză. Magazinele vizitate au fost Cora Pantelimon, Profi Pantelimon,Carrefour Colentina, Real Vitan, Auchan Titan, Kaufland Sebastian, Mega Image Sebastian.

 

Potrivit sondajului nostru, Billa, cu a sa marcă de prim preţ Clever, are cele mai mici preţuri la categoria brand propriu. Aici am găsit cele mai mici preţuri la cele mai multe categorii de produse. Astfel, la Billa (ca şi la Real şi Profi) se găseşte cel mai ieftin ulei, lapte (alături de Profi) şi paste.

La polul opus sunt magazinele Kaufland, Cora şi Mega Image, unde niciunul dintre produsele analizate, comercializate sub mărci proprii, nu s-au remarcat ca fiind cele mai ieftine în comparaţie cu preţurile din celelate magazine.

Pe categorii de produse, cel mai ieftin ulei se găseşte la real, Billa sau Profi, cel mai ieftin lapte se poate cumpăra de la Billa sau Profi, în vreme ce la ouă, cele mai ieftine sunt magazinele Carrefour. De asemenea, pentru orez, cel mai ieftin retailer este Carrefour, iar pentru spaghete Billa.

Mărcile luate în calcul în analiza noastră sunt Carrefour şi Nr. 1 de la Carrefour,TIP de la real, Winnie de la Cora,Noe şi K-Klassic de la Kaufland, 365 şi Gusturi Româneşti de la Mega Image, Clever de la Billa, Pouce de la Auchan precum şi Profi şi Proxi de la retailerul Profi.

Vezi aici tabelul comparativ cu preţurile produselor marcă proprie

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO