În ce ţări au vrut să plece la muncă românii în septembrie

Citiţi într-un material ECONOMICA.NET lista statelor în care românii au vrut să plece la muncă în luna septembrie, aflaţi ce locuri de muncă au preferat românii care au aplicat pentru un job în străinătate în septembrie şi în ce domenii.
Economica.net - joi, 01 nov. 2012, 10:21
În ce ţări au vrut să plece la muncă românii în septembrie

Citiţi în ECONOMICA.NET care este portretul-robot al românului care a vrut să plece la muncă afară, în septembrie, prin intermediul site-ului de recrutare Tjobs.ro.

Profilul bucureşteanului care a vrut un job în străinătate în luna septembrie

Bucureşteanul care a vrut să plece la muncă afară în septembrie, prin intermediul site-ului de recrutare Tjobs.ro, este mai degrabă bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

În septembrie, cei mai mulţi bucureşteni care au aplicat pentru un job afară pe site-ul Tjobs.ro au vrut să plece în Marea Britanie (1.277 de CV-uri), Germania (873 de CV-uri), Franţa (684 de CV-uri), Italia (361 de CV-uri) şi Belgia (207 de CV-uri).

Aproape 50% dintre candidaturile bucureştenilor pentru locuri de muncă afară pe site-ul Tjobs.ro au vizat în septembrie joburile sezoniere în turism, construcţii şi restaurant; peste 33% dintre CV-urile bucureştenilor au vizat joburile specializate în domeniul sanitar şi în transporturi iar în jur de 17% dintre candidaturile bucureştenilor au vizat joburi necalificate în septembrie.

 

Profilul ardeleanului şi bănăţeaului care a vrut să plece la muncă afară în septembrie


În luna septembrie, ardelenii şi bănăţenii care au aplicat pentru un loc de muncă afară pe site-ul Tjobs.ro au optat pentru locuri de muncă în Germania (3.599 de CV-uri trimise), Marea Britanie (2.896 de CV-uri), Franţa (1.650 de CV-uri), Italia (1.219 de CV-uri) şi Belgia (584 de CV-uri).

Ardelenii şi bănăţenii care au aplicat pentru un loc de muncă în străinătate, în septembrie prin intermediul site-ului de recrutare Tjobs.ro, au optat în proporţie de 91,37% pentru lucrul în ţări europene.

Ardeleanul, respectiv bănăţeanul care a aplicat în luna septembrie pentru un loc de muncă afară pe site-ul Tjobs.ro provine mai ales din județele Timiș și Braşov, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Candidaturile ardelenilor şi bănăţenii care au aplicat în septembrie pe Tjobs.ro au vizat muncile sezoniere în proporţie 49% (în turism, construcţii, restaurante), au vizat în proporţie de 28,26% joburi specializate (în domenii precum transporturi şi sanitar) iar în proporţie de 22,74 % au vizat joburile necalificate.

Unde au plecat la muncă moldovenii în septembrie

Moldoveanul care a vrut să plece la muncă afară prin intermediul  site-ului Tjob.ro în septembrie provine mai ales din Iaşi sau Galaţi, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Moldovenii care au aplicat pentru un job afară prin site-ul Tjobs.ro au fost interesaţi în septembrie de muncile sezoniere: 51,09 % din numărul total de candidaturi au vizat locurile de muncă sezoniere, 31,90 % au vizat joburile specializate („personal medical şi sanitar”, „transport”, „petrol și gaze”) și 17,01 % – joburile necalificate („îngrijire bătrâni”).

Marea Britanie (1.646 CV-uri), Germania (1.433 de CV-uri), Franţa (1.221 de CV-uri), Italia (833 de CV-uri) şi Belgia (425 de CV-uri) au fost, în această succesiune, statele în care moldovenii au vrut să plece la muncă în luna septembrie.

Profilul dobrogeanului şi munteanului care a vrut să muncească afară în septembrie

Munteanul, respectiv dobrogeanul care a vrut să plece la muncă afară în septembrie provine mai ales din județele Constanța și Prahova, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este căsătorit.

Peste 50% dintre muntenii şi dobrogenii care au vrut un loc de muncă afară în septembrie au optat pentru locurile de muncă sezoniere în construcţii, hoteluri, restaurante şi agriultura. Peste 30% dintre ei au optat pentru joburi specializate în străinătate în domeniul sanitar, în industria alimentară şi în transporturi iar aproape 18% dintre ei au trimis CV-ul pentru un loc de  muncă necalificat, în luna septembrie.
 
Cei mai mulţi munteni şi dobrogeni care au aplicat pentru un loc de muncă afară în luna septembrie au optat pentru Germania (2.789 de CV-uri), Marea Britanie (2.532 de CV-uri), Franţa (2.401 de CV-uri), Italia (1.544 de CV-uri) și Belgia (655 de CV-uri).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, ar putea ajuta la finanţarea proiectului Arctic LNG 2 al firmei ruse ...
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Guvernul ceh a anunţat miercuri o înăsprire a controalelor şi restricţiilor sanitare, ca răspuns la o recrudescenţă ...