În ce ţări pleacă românii să muncească şi care e profilul lor pe regiuni

ECONOMICA.NET vă prezintă destinaţiile preferate de românii care au aplicat pentru un job în străinătate în luna iulie, pe platforma Tjobs.ro, diferenţele regionale şi profilul candidaţilor care vor să plece la muncă afară, funcţie de regiunea din care provin. 
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 10:22
În ce ţări pleacă românii să muncească şi care e profilul lor pe regiuni

Unde au vrut bucureştenii să muncească în luna iulie

În luna iulie au fost înregistrate 4.525 de CV-uri din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov pe platforma Tjobs. Bucureştenii au optat pentru oferte de muncă destinate specialiștilor iar interesul pentru ofertele de muncă pe continentul american a crescut cu 131% faţă de luna iunie. Și ofertele de muncă în Asia au fost căutate de bucureșteni, numărul candidaturilor pentru Asia crescând cu 32% în această perioadă.

Bucureşteanul care îşi face planuri de plecare în afara ţării este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Unde au plecat moldovenii să muncească în iulie

În luna iulie au fost înregistrate 7.150 de CV-uri din judeţele din Moldova, în scădere cu 13% faţă de luna iunie. Moldovenii au aplicat cu peste 200% mai mult decât în iunie la ofertele din S.U.A. și Canada și şi-au manifestat interesul şi pentru ofertele venite din Singapore, potrivit statisticilor Tjobs. Numărul de candidaturi pentru locurile de muncă destinate inginerilor a crescut cu 67%, iar ofertele de muncă din Belgia au înregistrat o creștere a aplicaţiilor de 12%, faţă  de luna iunie.

Moldoveanul care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din Iaşi sau Galaţi, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Unde au ales ardelenii să munească în iulie

În luna iulie au fost înregistrate 11.921 de CV-uri din judeţele din Transilvania şi Banat, pe site-ul Tjobs. Ardelenii şi bănăţenii au optat în proporţie de 88,18% pentru munca în ţări europene, potrivit statisticilor Tjobs. Interesul pentru ofertele de muncă în turism a crescut cu 48% iar numărul ardelenilor și bănățenilor care au optat pentru ofertele din domeniul transporturilor a crescut cu 13% faţă de luna iunie.

Ardeleanul, respectiv bănăţeanul, care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din județele Timiș și Braşov, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit.

Unde vor muntenii să muncească

În perioada 29.06.2012 – 28.07.2012 au fost înregistrate 10.893 de CV-uri din judeţele din Muntenia şi Dobrogea pe site-ul Tjobs. Muntenii şi dobrogenii au preferat să aplice la ofertele de muncă din Belgia, care au înregistrat o creștere de 30% și la ofertele din SUA. Departamentul „transport ( rutier/feroviar/naval/aerian)” a continuat să înregistreze o creștere a aplicaţiilor, de 14 %, pentru a doua lună consecutiv.

Munteanul, respectiv dobrogeanul, care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din județele Constanța și Prahova, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este căsătorit.

Te-ar mai putea interesa și
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului din Ucraina, într-un interviu în care a vorbit despre perspectivele......
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...