1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

În ciuda crizei generate de pandemia de coronavirus, grupul italian Generali a decis să plătească anul acesta dividende

Principalul grup italian de asigurări, Assicurazioni Generali SpA, a confirmat vineri că va plăti dividende pentru rezultatele de anul trecut, datorită unei poziţii puternice de capital, dar le va împărţi în două tranşe, pe fondul incertitudinile provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

10 apr, 2020 | Agerpres

Prima tranşă, de 0,50 euro pe acţiune, va fi plătită în mai. Restul de 0,46 euro per titlu ar urma să fie plătit până la finalul anului, în funcţie de evaluarea de către Baord-ul companiei a nivelului capitalului şi a cerinţelor autorităţilor de reglementare, a informat Generali.

Săptămâna trecută, Autoritatea Europeană de Supervizare a Asigurărilor şi Pensiilor Ocupaţionale (EIOPA) a anunţat că firmele de asigurare şi de reasigurare din Uniunea Europeană ar trebui să suspende temporar plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, să ia în considerare amânarea bonusurilor şi să asigure continuitatea serviciilor în timpul pandemiei.

Epidemia a afectat economia şi a sporit numărul solicitărilor pentru despăgubiri, în urma anulării călătoriilor şi evenimentelor.

"Această abordare prudentă trebuie de asemenea să se aplice şi politicilor de remunerare variabile'', apreciază EIOPA.

Asigurătorii trebuie să revizuiască actualele politici de remunerare, practicile şi bonusurile şi să se asigure că ele reflectă "planificarea prudentă a capitalului" şi actuala situaţie economică, consideră EIOPA.

Luna trecută, Banca Centrală Europeană le-a cerut creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

Generali este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări şi management al activelor. Înfiinţat în 1831, este prezent în 50 de ţări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Cu aproape 72.000 de angajaţi care deservesc 61 de milioane de clienţi, Grupul deţine o poziţie de top în Europa şi o prezenţă în creştere în Asia şi America Latină.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO