În ciuda opririi temporare a șase fabrici, Toyota va prezenta trei noi concepte la Tokyo

Problemele de producție ale grupului Toyota nu îi împiedică pe japonezi să se prezinte la expoziția auto de la Tokyo cu trei noi concepte electrice.
Robert Stan - joi, 19 oct. 2023, 22:03
În ciuda opririi temporare a șase fabrici, Toyota va prezenta trei noi concepte la Tokyo

Grupul Toyota a suspendat operațiunile la șase fabrici din Japonia în urma unei explozii la o unitate de producție a unui furnizor important de componente. Explozia a avut loc luni la fabrica Chuo Spring din prefectura Aichi, unde sunt fabricate componente ale sistemului de suspensie pentru mai mulți producători auto niponi.

Un purtător de cuvânt al Chuo Spring a menționat că accidentul, care a implicat o explozie într-o clădire uzinei din Fujioka, a dus la oprirea instalațiilor de producție. În plus, investigațiile autorităților împiedică repararea liniei de producție și reluarea activității.

Deși este cea mai importantă sincopă a producției după ce, în august, au fost nevoiți să oprească toate cele 14 uzine, oficialii Toyota au refuzat să dezvăluie câte unități nu vor putea fi produse din cauza incidentului.

 

Trei concepte electrice Toyota, pregătite pentru Japan Mobility Show

Deși problemele de producție par să se țină lanț, grupul Toyota își dorește să arate clienților, autorităților și, mai ales, acționarilor, că decizia de a evolua către propulsia electrică este fără întoarcere. În acest sens, la expoziția auto de la Tokyo, care începe pe 26 octombrie, grupul nipon va prezenta o mașină sport, un crossover și un minivan, toate cu sisteme de propulsie 100% electrice.

În privința conceptului de mașină sport, FT-Se, Toyota Motor Corp. spune că acesta este premergătorul unui vehicul sexy, lat și foarte jos, detalii care îi asigură o manevrabilitate crescută și un foarte bun coeficient aerodinamic.

Conceptul FT-Se – care are o caroserie vopsită în portocaliu și negru înnobilată cu emblema Gazoo Racing – are un post de conducere de ultimă generație cu comenzi intuitive care oferă o experiență captivantă. Actualizările over-the-air vor păstra mașina electrică sport în pas cu vremurile și îi asigură un grad mare de personalizare.

Denumit FT-3e, al doilea concept care va fi prezentat la Tokyo, împarte multe componente cu FT-Se, însă are aspectul unui crossover din viitor grație suprafețelor angulare ale caroseriei. Conform celor de la Toyota, mașina de serie care va rezulta din acest concept va oferi „noi experiențe de condus și servicii personalizate alimentate de tehnologii inovatoare”.

Cel de-al treilea concept, anunțat separat de celelalte două, poartă numele KAYOIBAKO și poate întruchipa atât un vehicul de business cât și unul pentru călătorii mai lungi. Având un „design ultra-extensibil” care permite personalizarea pentru a se potrivi diferitelor roluri, acest vehicul electric cu baterie (BEV) cu aspect selenar poate suporta o gamă variată de aplicații. El va funcționa „ca parte a rețelelor și a altor sisteme sociale inteligente”.

Oficialii Toyota au dat ca exemple de utilizare pentru ciudatul KAYOIBAKO, livrările „last mile” inteligente, transformarea într-un mic magazin mobil sau transportul unui grup restrâns de persoane.

„Pentru uz privat, vehiculul poate fi personalizat în funcție de gusturile și preferințele individuale, evoluând într-o mobilitate unică. Pe lângă satisfacerea diverselor utilizări personale și stiluri de viață, KAYOIBAKO va contribui, de asemenea, la furnizarea de «Mobilitate pentru toți», de exemplu, permițând modele care oferă acces mai ușor pentru utilizatorii de scaune cu rotile”, adaugă japonezii de la Toyota.

Toate cele trei concepte au rolul de a crește așteptările pentru gama de vehicule electrice promisă de Toyota începând cu 2026. Compania și-a propus să comercializeze aproximativ 1,5 milioane de vehicule electrice la nivel global în 2026 și să crească până la 3,5 milioane în 2030. Aproximativ 1,7 milioane din acel volum din 2030 vor fi vehiculele electrice „de generație următoare”.

Deocamdată, în 2022, Toyota a vândut la nivel mondial doar 25.000 de vehicule complet electrice.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia și Ucraina pun frână exporturilor UE. Cum joacă România pe o piață care s-a micșorat deja cu 500.000 de tone
Rusia și Ucraina pun frână exporturilor UE. Cum joacă România pe o piață care s-a micșorat deja cu 500.000 de tone
Ritmul exporturilor de grâu din Europa va încetini în a doua jumătate a acestui an comercial din cauza concurenței puternice din partea Rusiei și Ucrainei care satisfac cererea puternică din......
Agricultorii mai au doar două luni pentru accesarea creditelor Rural Plus, cu garanția statului. Termen limită, 30 iunie 2024
Agricultorii mai au doar două luni pentru accesarea creditelor Rural Plus, cu garanția statului. Termen limită, 30 iunie ...
La 30 iunie 2024, programul dedicat agricultorilor, prin care creditele gen Rural Plus sunt garantate în proporție de 90% ...
Sacha Michaud, co-fondator Glovo: România este una dintre țările cu care suntem cel mai mulțumiți. Viitorul cumpărăturilor – asistența vocală pentru experiențe personalizate
Sacha Michaud, co-fondator Glovo: România este una dintre țările cu care suntem cel mai mulțumiți. Viitorul cumpărăturilor ...
Modul în care oamenii vor face cumpărături se va împărți în două categorii. Cumpărăturile esențiale vor fi făcute ...
Finnair suspendă zborurile către un oraș estonian din cauza interferențelor semnalului GPS. Tallinnul acuză un atac hibrid rusesc
Finnair suspendă zborurile către un oraș estonian din cauza interferențelor semnalului GPS. Tallinnul acuză un atac ...
Compania aeriană finlandeză Finnair a anunţat luni că-şi suspendă timp de o lună zborurile către oraşul eston Tartu ...