În ciuda penuriei de semiconductori, BMW a vândut 593.000 de vehicule în trimestrul trei din 2021

Grupul german BMW a anunţat că producţia sa a scăzut în trimestrul trei din 2021 din cauza deficitului de semiconductori, însă cele trei branduri ale sale au reuşit să vândă 593.000 de vehicule.
Ion Dobreanu - vin, 08 oct. 2021, 07:53
În ciuda penuriei de semiconductori, BMW a vândut 593.000 de vehicule în trimestrul trei din 2021

Oficialii BMW consideră că perturbările din lanţurile de aprovizionare se vor menţine probabil, astfel încât „în următoarele luni efectele asupra vânzărilor nu vor putea fi excluse”.

Chiar dacă numărul de vehicule vândut în trimestrul trei din 2021 de grupul BMW AG este cu 12% mai scăzut decât în perioada similară din 2020, rivala Mercedes-Benz a raportat un declin de 30% (livrând doar 428.000 unităţi).

Directorul de vânzări al BMW, Pieter Nota, şi-a exprimat „încrederea că vor fi îndeplinite ţintele ambiţioase de vânzări” pe ansamblul acestui an.

În primele nouă luni din acest an, livrările brandurilor BMW, Mini şi Rolls-Royce au crescut cu 18%, la 1,932 milioane, după ce anul trecut producţia a fost afectată din cauza pandemiei.

Datele vin după ce săptămâna trecută BMW a majorat estimarea privind marja operaţională din acest an, la 9,5% – 10,5%, de la 7% – 9%, după ce preţurile mai ridicate pentru vehiculele noi şi cele second au compensat efectele perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

De asemenea, grupul german şi-a îmbunătăţit previziunile privind rentabilitatea capitalului propriu pe segmentul serviciilor sale financiare la 20% – 23%, de la 17% – 20%, iar la divizia auto se aşteaptă la un flux de numerar de aproximativ 6,5 miliarde de euro.

„Deşi deficitul de semiconductori ar urma să afecteze suplimentar producţia şi livrările către clienţi în următoarele luni, BMW AG se aşteaptă ca în continuare efectele pozitive ale preţurilor pentru vehiculele noi şi cele second să compenseze aceste efecte negative asupra vânzărilor în actualul an financiar”, a informat compania.

Chiar dacă deficitul de semiconductori afectează de luni de zile industria auto, determinând companiile, de la Renault la Toyota, să avertizeze asupra efectelor pe termen lung asupra producţiei, preţurile mai ridicate le-au permis să compenseze unele pierderi.

BMW a raportat un profit net de 4,8 miliarde de euro (5,7 miliarde de euro) în trimestrul doi din 2021, faţă de pierderi de 212 milioane de euro în perioada similară din 2020, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,2 miliarde de euro, conform datelor Refinitiv.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi a urcat la cinci miliarde de euro, faţă de previziunea analiştilor de patru miliarde de euro, în timp ce marja operaţională la divizia auto a urcat la 16%, aproape dublu faţă de obiectivului grupului, între 7% şi 9% în 2021.

Anul trecut, BMW Group a vândut un număr de 2,324 milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce la nivel mondial, cu 8,4% mai puţine decât în 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane de oameni
IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane ...
IBM a anunțat astăzi un angajament fără precedent de a oferi, până în 2030, pentru 30 de milioane de oameni de toate ...
Europa de Est: Băncile centrale şi guvernele sunt în dezacord din cauza inflaţiei – Reuters
Europa de Est: Băncile centrale şi guvernele sunt în dezacord din cauza inflaţiei – Reuters
Creşterea preţurilor în Europa de Est a provocat un dezacord între băncile centrale care au lansat majorări ale dobânzilor ...
Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova
Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova
Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi ...