În mandatul lui Nazare, MTI a lansat licitaţii de 850 milioane de euro pentru 100 km de autostrăzi

Ministerul Transporturilor a încheiat în mandatul lui Alexandru Nazare, perioada februarie-mai, contracte de 183 milioane euro din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi a lansat licitaţii de 850 milioane euro pentru construcţia a patru tronsoane de autostradă (97,5 km).
Economica.net - lun, 07 mai 2012, 14:29
În mandatul lui Nazare, MTI a lansat licitaţii de 850 milioane de euro pentru 100 km de autostrăzi

Cele mai importante proiecte semnate din domeniul feroviar sunt reabilitarea sectorului de cale ferată Micăsasa­‐Coşlariu de pe tronsonul Coşlariu-Sighişoara, dar şi modernizarea gărilor din Reşiţa şi Slatina, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Licitaţiile pentru construcţia de autostrăzi vizează trei tronsoane din autostrada Lugoj-Dumbrava, în lungime de 71,8 kilometri şi lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj (25,6 km).

Totodată, MTI a lansat licitatia pentru angajarea firmei care va face selectia managerilor privaţi pentru CFR SA, CFR Călători, Electrificare CFR şi Tarom, a făcut conversia în acţiuni a datoriilor istorice de 3,9 miliarde lei ale CFR SA, şi a continuat procesul de privatizare pentrtu Tarom şi CFR Marfă.

În domeniul infrastructurii rutiere, ministerul a încheiat contracte pentru construcţia lotului trei al centurii Braşov, Mihăileşti şi Tecuci, a iniţiat licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi consultanţă pentru proiectul de construcţia în regim de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov.

De asemenea, pentru tronsonul Sibiu-­Piteşti (ultimul din coridorul IV rutier), a fost lansată licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi pregătirea cererii de finanţare din fonduri europene nerambursabile, astfel încât anul viitor CNADNR să poată contracta lucrările de execuţie.

Referitor la absorbţia fondurilor europene, instituţia a obţinut aprobarea CE pentru proiecte în domeniul feroviar de aproximativ 900 milioane euro, care vizează moderniarea tronsonului Frontieră-­Curtici-­Arad km 614 şi Simeria-­Coşlariu, aprobarea tehnică a serviciilor Comisiei Europene pentru autostrada Timişoara-Lugoj, unde finanţarea europeană este de peste 200 milioane euro, şi a semnat contractul de modernizare din fonduri europene a aeroportului Mihail Kogălniceanu Constanţa (40 milioane euro).

„Plăţile către beneficiari pe proiectele finanţate cu fonduri nerambursabile au ajuns la aproape 800 milioane euro, din care 347 milioane euro rambursaţi efectiv. În luna februarie a acestui an au fost rambursaţi de la Comisia Europeană 125 milioane de euro pentru plăţile făcute în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transporturi”, se arată în comunicatul MTI.

La finele anului trecut, nivelul rambursărilor a fost de 330 milioane euro.

Premierul desemnat Victor Ponta l-a propus pentru preluarea mandatului de ministru al Transporturilor pe Ovidiu Silaghi, care luni a primit avizul comisiilor parlamentare.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 19,8% faţă de perioada similară a anului......
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a afişat un profit net consolidat în creştere cu 33% după ...
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, ...
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...