În mijlocul scandalului de securitate, Huawei anunţă învestiţii de două miliarde de dolari în cybersecurity

Huawei Technologies a anunţat că va cheltui două miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a se concentra pe securitatea cibernetică. Investiţia va viza modernizarea laboratoarelor şi recrutarea de personal în încercarea de a lupta împotriva preocupărilor globale cu privire la riscurile asociate echipamentelor sale de rețea.
Lidia Neagu - joi, 20 dec. 2018, 19:41
În mijlocul scandalului de securitate, Huawei anunţă învestiţii de două miliarde de dolari în cybersecurity

„Vom deschide un centru de securitate transparent în Bruxelles în primul trimestru din 2019 pentru a ne asigura clienţii că produsele noastre sunt de încredere”, a declarat președintele Huawei, Ken Hu.

Compania traversează un an 2018 dificil. SUA, îngrijorate de avansul chinez în sectorul tehnologic, încearcă să-i facă pe aliaţii lor să se răzgândească să mai folosească echipamentele grupului chinez şi au obţinut din partea Canadei arestarea directoarei financiare a companiei.

Huawei s-a confruntat în ultimele luni cu respingeri ale echipamentelor sale în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franţa şi Germania. La această listă s-a adăugat luni Republica Cehă, a cărei Agenţie pentru securitatea informaţiei şi securitate cibernetică a apreciat că programele software şi materialul grupului chinez constituie o ameninţare la securitatea naţională.

Viitoarele reţele 5G sunt menite să devină motoare pentru tranziţia la digital a economiilor, vehicule autonome cu inteligenţă artificială, domenii în care Beijingul are ambiţia să devină numărul unu mondial.

„Închiderea concurenților dintr-un teren de joc nu vă poate face mai bine. Credem că preocupările sau afirmațiile privind securitatea Huawei ar trebui să se bazeze pe dovezi concrete”, a declarat președintele Huawei, Ken Hu. „Fără dovezi factuale, nu acceptăm și ne opunem acestor acuzații”.

Huawei a comunicat guvernelor din întreaga lume cu privire la independența funcționării echipamentelor sale, a spus el. Hu a adăugat că Japonia și Franța nu au interzis în mod oficial echipamentul de telecomunicații. Însă, mass-media a indicat că aceste guverne au început să evite echipamentul companiei.

De asemenea, potrivit unor surse Reuters, Japonia intenționează să interzică achizițiile publice de echipamente şi că primii trei operatori ai ţării nu vor să folosească echipamentu din prezent şi nici infrastructura pentru reţeaua 5G construită de Huawei.

Huawei încearcă de peste un an să convingă că nu are legături cu Beijingul şi aminteşte că întreprinderea aparţine în proporţie de 100% salariaţilor săi, nu statului sau armatei chineze.

Pentru a-i asigura pe operatori, grupul le-a dat inclusiv acces la echipamentele sale din laboratoare dedicate, unde ei pot să le demonteze total şi să aibă acces la codul lor sursă.

Huawei este cel mai mare furnizor mondial de echipamente de rețea de telecomunicații și al doilea mare producător de smartphone-uri și, spre deosebire de alte companii mari de tehnologie din China, obține jumătate din veniturile sale din străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...