În Moscova au fost impuse noi restricții de siguranță, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu tulpina Delta

Autoritățile din Moscova, care este epicentrul din Rusia al recrudescenţei pandemiei de coronavirus determinată de varianta Delta, mult mai contagioasă, au anunţat vineri revenirea la telemuncă pentru cel puţin 30% dintre angajaţi, relatează AFP şi Eho Moskvî, citate de Agerpres.
AGERPRES - vin, 25 iun. 2021, 21:59
În Moscova au fost impuse noi restricții de siguranță, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu tulpina Delta

Sunt exceptate de la acestă măsură persoanele vaccinate cu cel puțin o doză de ser anti-COVID-19.

Un ordin publicat pe site-ul primăriei Moscovei precizează că această măsură intră în vigoare de luni, 28 iunie, și îi vizează în special pe angajaţii de peste 65 de ani sau pe cei cu risc mare de îmbolnăvire.

Această măsură, în vigoare în timpul primului şi celui de-al doilea val al epidemiei la Moscova, a fost ridicată la sfârşitul lunii ianuarie, dar o nouă explozie de cazuri este înregistrată în ultimele două săptămâni, în urma răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi a ritmului lent de vaccinare.

Capitala rusă a înregistrat vineri 98 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei. În total, 20.293 de noi cazuri de infecţii au fost raportate pe ansamblul ţării, dintre care 7.916 la Moscova.

Primăria Moscovei a decretat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie pentru persoanele din sfera serviciilor, reintroducând o serie de restricţii şi instituind un certificat de sănătate. Dar autorităţile municipale nu iau în calcul instituirea unei măsuri de izolare generală, de genul celei din primăvara anului trecut.

Mai multe regiuni au urmat exemplul Moscovei şi au reintrodus o serie de restricţii împotriva coronavirusului. Medicul sanitar şef al Rusiei, Anna Popova, a anunţat vineri că, începând de luni, vaccinarea pentru anumite categorii de persoane devine obligatorie în 18 regiuni din cadrul Federaţiei Ruse.

Campania de imunizare trenează în Rusia din decembrie pe fondul neîncrederii ruşilor în vaccinuri, în pofida apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au permis angajatorilor să-i concedieze pe acei salariaţi care refuză să se vaccineze.

Conform ultimelor cifre, aproape 15% din populaţia Rusiei a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit site-ului web Gogov, care compilează date din regiuni şi din mass-media, în lipsa unor statistici oficiale naţionale.

Rusia este, cu 132.064 de decese raportate de guvern, ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Agenţia pentru statistică Rosstat, care operează cu o definiţie mult mai largă pentru decesele asociate COVID-19, a raportat circa 270.000 de decese în perioada de la începutul pandemiei şi sfârşitul lunii aprilie a.c..

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...