1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

În replică la acuzațiile COTAR, Euroins spune că „lăcomia unora dintre service-urile auto împiedică scăderea și mai accentuată a tarifelor RCA"

După ce asociația transportatorilor COTAR a anunțat proteste de amploare dacă ASF nu intervine în reglarea situației generate de Euroins, acuzată că nu achită la timp și integral daunele, compania de asigurări susține că este vorba de o campanie de denigrare dezlănțuită de COTAR. „Multe dintre petiţiile înregistrate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt depuse de service-uri auto care solicită tarife indecente şi de aceea sunt adesea soluţionate în favoarea Euroins Romania", spune un comunicat de presă al Euroins.

13 ian, 2020 | ECONOMICA.net

„Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA anunţă pe toţi cei peste două milioane de posesori de poliţe RCA că societatea este absolut stabilă financiar, susţinută de către un acţionar puternic şi cu resurse şi rezerve financiare extinse, şi că recentele acuzaţii lansate de către o asociaţie anacronică nu sunt nimic altceva decât dovezi publice de lăcomie, pe seama românilor", spune un comunicat al companiei de asigurări.

În ciuda mențiunilor din comunicatul COTAR, conform cărora protestul privește modul de aplicare a normelor RCA în general, în realitate este vorba despre o acțiune concentrată exclusiv împotriva Euroins. Campania dezlănţuită de către COTAR împotriva Euroins România este artificială, nu are niciun temei legal şi vizează orice alte interese în afară de beneficiul consumatorilor şi al transportatorilor. Multe dintre petiţiile înregistrate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt depuse de service-uri auto care solicită tarife indecente şi de aceea sunt adesea soluţionate în favoarea Euroins Romania.

În continuare, Euroins spune că „această asociaţie reprezintă, de asemenea, şi service-uri auto care au reuşit performanţa uluitoare de a factura un far de Dacia Logan cu aproape 400 de euro – în condiţiile în care o asemenea piesă costă între 300 şi 700 de lei, în funcţie de generaţia modelului. Legea invocată de service-urile auto nu limitează asemenea tarife indecente. De aceea, ori de cât ori Euroins Romania contestă aceste costuri, lacomele service-uri auto depun o plângere la ASF, iar ASF o ia în considerare ca atare şi aşa se face că Euroins Romania ajunge in situaţia de a avea mii de petiţii anunţate de către arbitrul pieţei. De aceea citiţi în media despre cele câteva mii de petiţii împotriva Euroins şi care reprezintă mai puţin de 10% din toate dosarele de daună soluţionate de către Euroins Romania fără nicio problemă".

Euroins susține că prețul polițelor RCA ar putea să scadă și mai mult dacă nu ar avea de plătit astfel de devize cu prețuri extravagante. În contrareplică, Euroins România lansează chemarea către toţi românii să se adreseze, pentru repararea autovehiculelor avariate, acelor service-uri auto care aparţin mărcilor auto consacrate sau sunt parte a reţelelor naţionale, şi să continue să aibă încredere în compania care luptă pentru dreptul lor de a plăti pentru o asigurare RCA cel mai mic preţ posibil din punct de vedere legal şi economic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO