În România sunt peste 400 de zăcăminte petroliere şi peste 13.000 de sonde active – ROPEPCA

În România există în prezent peste 400 de zăcăminte petroliere şi peste 13.000 de sonde active, arată datele transmise joi de Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), care consideră că sectorul extracţiei de ţiţei are o contribuţie importantă la bugetul de stat, dar depinde direct de modul în care statul încurajează investiţiile pe termen lung, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 06 apr. 2017, 11:37
În România sunt peste 400 de zăcăminte petroliere şi peste 13.000 de sonde active - ROPEPCA

”Pentru menţinerea constantă a nivelului producţiei de ţiţei şi gaze este nevoie de investiţii semnificative şi de un cadru fiscal stabil, predictibil şi prietenos”, arată asociaţia, într-un comunicat.

În prezent, membrii ROPEPCA deţin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de dezvoltare si producţie onshore din România, reprezentând pentru anul 2016 investiţii cumulate de 650 milioane de euro, o cifră de afaceri de aproape 2.9 miliarde de euro şi 14.800 locuri de muncă, potrivit datelor ROPEPCA, scrie News.ro.

Miercuri, o delegaţie a Asociaţiei Române a ROPEPCA s-a întâlnit miercuri cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, cu care a discutat despre redevenţele în domeniul petrolier şi modalităţile de abordare în domeniul noii legi a redevenţelor.

Ministerul Economiei a anunţat că s-a convenit ca, pe timpul elaborării legii redevenţelor, să existe un dialog în cadrul grupului interministerial constituit la nivelul ministerului, iar ROPEPCA a fost invitată să-şi transmită punctele de vedere.

Noua lege a redevenţelor urmează să înlocuiască actualul sistem de taxare a exploatării resurselor de petrol şi gaze, sistem stabilit încă din anul 2004, când a fost privatizată Petrom, cea mai mare companie petrolieră din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...