În umbra mutării lui Messi la PSG, Premier League implică cele mai mari sume de transfer

Nebunia iscată în jurul transferului lui Messi de la FC Barcelona la PSG reflectă doar unul dintre transferurile de top din acest an. Alte nume mari au schimbat cluburile pentru zeci de milioane de euro.
Ion Dobreanu - vin, 13 aug. 2021, 22:04
În umbra mutării lui Messi la PSG, Premier League implică cele mai mari sume de transfer

Transferul starului argentinian de 34 de ani, Lionel Messi, de la FC Barcelona la Paris Saint Germain a devenit realitate. După ce, pe 10 august, informații din presa spaniolă și franceză anunțau un posibil acord, acum este limpede că din această toamnă spectaculosul jucător va face parte din echipa PSG.

Lionel Messi a anunţat pe 8 august despărţirea de FC Barcelona, club la care a sosit când avea doar 13 ani şi la care a evoluat neîntrerupt de atunci. Sextuplu câştigător al Balonului de Aur, trofeu atribuit anual celui mai bun jucător al planetei, Messi a cucerit în total 35 de trofee alături de FC Barcelona, pentru care a marcat 672 de goluri în 778 de meciuri disputate.

Deși nu sunt disponibile încă detalii despre contract, Financial Times estimează că Mesii va primi peste 30 de milioane de euro pe sezon, în timp ce alte publicații vorbesc despre sume ceva mai mici, cuprinse între 25 și 30 mil. euro.

În ciuda vâlvei iscate de transferul lui Lionel Messi la un club francez, fotbalul din Marea Britanie ține în această vară capul de afiș în privința sumelor de transfer. Conform Transfermarkt, liderul absolut al sumelor de transfer din această vară este Jack Grealish care a trecut de la Aston Villa la Manchester City pentru 117,5 milioane de euro.

Nu mult în spatele acestei sume se află și transferul lui Romelu Lukaku de la Inter Milano la Chelsea: 115 milioane de euro.

Revine liga spaniolă în top?

Toate aceste transferuri cu sume amețitoare pot însă fi depășite de un altul care are mari șanse de realizare deși nu există confirmări oficiale. Conform publicației spaniole AS, Real Madrid plănuieşte zi de zi modul de abordare al transferului atacantului Kylian Mbappe de la PSG chiar în această vară şi pregăteşte o ofertă unică de 120 milioane euro, deşi l-ar putea lua gratis vara viitoare.

După transferul lui Lionel Messi la PSG, clubul francez trebuie să facă adevărate artificii contabile pentru a respecta condiţiile privind masa salarială a jucătorilor, fără a încălca normele Ligue 1 şi UEFA. Plecarea lui Mbappe ar ajuta clubul parizian să-şi echilibreze finanţele, conform sursei citate.

PSG a abordat până acum o poziţie de forţă şi nu vrea să-l vândă pe Mbappe, deşi acesta nu a semnat un nou contract şi poate pleca vara viitoare gratis pe Santiago Bernabeu.

Mbappe, 22 ani, campion mondial cu Franţa, a fost transferat de PSG de la Monaco în 2018 pentru o indemnizaţie de circa 180 milioane euro. În cele patru sezoane la PSG, Mbappe a disputat 172 de meciuri şi a marcat 132 goluri în toate competiţiile.

Totuși, internaţionalul argentinian Angel Di Maria s-a declarat convins că atacantul francez Kylian Mbappe va rămâne la Paris Saint-Germain în sezonul viitor, în ciuda zvonurilor legate de posibila sa plecare la Real Madrid. „Cred că Mbappe va rămâne. Evident, este un jucător pe care îl doresc toate marile cluburi, dar cu echipa pe care o are acum PSG, nu cred că va pleca. Nu cred că va găsi o echipă mai bună decât aceasta”, a explicat fostul mijlocaş al lui Real Madrid actual jucător al lui PSG.

Miercuri, în conferinţa de presă de prezentare a lui Messi, preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, a vorbit despre viitorul lui Mbappe, care, potrivit acestuia, nu ar avea „nicio scuză” să vrea să plece de la PSG. „Mbappe a spus că vrea o echipă competitivă. Acum nu există alta mai competitivă. (…) Nu are nicio scuză să facă altceva” decât să rămână, a comentat Al-Khelaifi.

Ronaldo ar putea merge către Franța

În această fervoare de declarații și transferuri, presa sportivă internațională a venit în aceste zile și cu un zvon mai greu de crezut, dar destul de logic. Se pare că, după marea lovitură reuşită prin achiziţionarea argentinianului Lionel Messi, clubul francez Paris Saint-Germain intenţionează să recruteze şi cealaltă super-vedetă a fotbalului mondial, portughezul Cristiano Ronaldo.

Conform cotidianului spaniol AS, conducătorii clubului parizian sunt conştienţi că nu îl pot convinge pe campionul mondial francez Kylian Mbappe să-şi prelungească contractul scadent la finalul acestui sezon, aşa că doresc să-l aducă în locul acestuia pe Cristiano Ronaldo, care va deveni la rândul său jucător liber în vara viitoare.

Nesigur în privința viitorului lui Mbappe, Nasser Al-Khelaifi, preşedintele PSG pare să fi devenit foarte interesat de un eventual transfer al lui Cristiano Ronaldo, jucător care s-a transferat în 2018 de la real Madrid la Juventus Torino în schimbul sumei de 100 milioane de euro

Starul portughez este o adevărată maşină de goluri chiar şi la 36 de ani, reuşind să marcheze de 101 ori pentru Juventus în 133 de meciuri disputate în toate competiţiile. La acestea se adaugă cele 450 de goluri înscrise în 438 de meciuri în tricoul lui Real Madrid. (Foto PSG)

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o......
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...