Încă o companie de IT din Ucraina, cu clienți din Fortune 500, vine în România. Pe ce posturi face recrutări

Compania de IT cu origini ucrainene SPD Technology și-a stabilit oficial prezența în România, la București, de unde va angaja la distanță, pentru a-și consolida prezența pe piața europeană.
Lidia Neagu - mar, 15 apr. 2025, 22:02
Încă o companie de IT din Ucraina, cu clienți din Fortune 500, vine în România. Pe ce posturi face recrutări

Potrivit reprezentanților companiei, decizia de a alege România ca un nou hub pentru SPD Technology este strategică, bazată pe mai mulți factori cheie, respectiv o industrie IT bine dezvoltată, cu peste 200.000 de specialiști, o educație tehnică puternică și comunități active în domeniul tehnologiei.

„Extinderea în România este o mișcare strategică pentru SPD Technology. Acest lucru ne va permite să atragem mai mulți ingineri talentați în echipa noastră, să consolidăm colaborarea cu clienții și să contribuim la creșterea comunității IT locale. Începem operațiunile în România ca angajator la distanță, deoarece acest model de cooperare este flexibil, convenabil și oferă beneficii semnificative pentru mulți candidați”, a declarat Oleksandr Sadovsky, Co-CEO & Co-Fondator al SPD Technology.

Compania a deschis recrutările pentru țara noastră și caută, printre altele, DevOps/Infrastructure Engineer (AWS), Engineering Manager, Applied AI & ML Engineering, ML Operations Engineer, Middle Java Engineer (pentru PitchBook) sau Senior Brand Management Specialist.

SPD Technology este o companie internațională de tehnologie cu rădăcini ucrainene, fondată în 2006 de Oleksandr Sadovsky și Bohdan Khaliapin. Compania este specializată în dezvoltarea de produse software și consultanță tehnologică, creând soluții tehnice în fintech, comerț electronic, logistică și lanț de aprovizionare, retail, asigurări, sănătate și biotehnologie, securitate cibernetică și alte industrii.

De la MVP-uri la produse sofisticate, cum ar fi o platformă de analiză a piețelor de capital bazată pe inteligență artificială, simulatoare medicale avansate pentru secvențierea ADN-ului în biotehnologie și un sistem analitic de mare capacitate care procesează peste 70 de milioane de înregistrări – SPD Technology deservește startup-uri cu creștere rapidă, companii Fortune 500 și lideri din industrie, inclusiv PitchBook, Morningstar, Roche, GoDaddy și multe altele.

SPD Technology are două centre de dezvoltare în Ucraina (Kiev, Cherkasy), birouri de reprezentare în Regatul Unit (Londra) și Cipru (Larnaca), precum și echipe la distanță care operează din peste 31 de țări din întreaga lume. Cu peste 19 ani de experiență în proiectarea, construirea, eficientizarea și susținerea produselor software, SPD Technology are clienți din Statele Unite, Marea Britanie, Israel, Elveția, Mexic și alte țări.

Potrivit Zoom Info, compania înregistrează venituri de circa 55 de milioane de dolari anual.

Pe lângă SPD Technology, pe piața românească de IT activează și alte companii din Ucraina, cum ar fi Newxel, Room8 Studio, SoftServe ce deservește companii precum IBM, Cisco, Panasonic sau N-iX, cu clienți precum Inditex, Bosch, e-Bay și Siemens.

De altfel, peste 1.500 de noi firme cu acționariat ucrainean au fost înființate din februarie 2022 până în noiembrie 2024, potrivit datelor ONRC analizate de Economica.net. 782 de milioane de lei este cifra de afaceri pe 2023 a primelor 50 de companii cu acționariat majoritar ucrainean, potrivit datelor ONRC.

Citește și:

 

Te-ar mai putea interesa și
ÎCCJ a anulat decizia instanței de la Ploiești care suspenda decizia CCR de anulare a alegerilor
ÎCCJ a anulat decizia instanței de la Ploiești care suspenda decizia CCR de anulare a alegerilor
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecat, astăzi, recursul împotriva deciziei prin care Curtea de Apel Ploieşti a admis o cerere în care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6......
Chery, cea mai exportatată marcă de mașini din China, intră oficial în România
Chery, cea mai exportatată marcă de mașini din China, intră oficial în România
Chery, cel mai mare exportator de autoturisme din China pentru al 22-lea an consecutiv, intră oficial pe piața din România ...
Acționarii MOL au aprobat acordarea de dividende în valoarea de 220 de miliarde de forinți (616 milioane de dolari), pentru anul 2024
Acționarii MOL au aprobat acordarea de dividende în valoarea de 220 de miliarde de forinți (616 milioane de dolari), pentru ...
La Adunarea Generală Anuală a Grupului MOL, acționarii au aprobat raportul Consiliului de Administrație privind rezultatele ...
Anunț de la TAROM. Ce vor putea comanda pasagerii la bordul avioanelor
Anunț de la TAROM. Ce vor putea comanda pasagerii la bordul avioanelor
TAROM oferă pasagerilor noi meniuri la bordul aeronavelor sale începând cu 27 aprilie. Este vorba de meniuri create de ...