1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Încă o fabrică din Bucureşti face loc unui ansamblu de locuinţe

Terenurile fostelor fabrici din Bucureşti sunt adevărate mine de aur pentru cei care vor să construiască locuinţe în oraş, aproape de mijloacele de transport în comun. Pusă la pământ încă de la sfârşitul lui 2017, fabrica de textile Zefirul va fi înlocuită de blocuri cu apartamente.

30 ian, 2019 | | ECONOMICA.net

Fabrica de textile Zefirul, pe pe Șoseaua Iancului, nr. 90, a fost demolată la sfârşitul lui 2017, iar de atunci terenul a fost împrejmuit. Firma care deţine activul a demarat procedurile de obţinere a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Aici a funcţionat o fabrică care a produs îmbrăcăminte pentru firme de renume, precum Naf Naf, şi avea un magazin de desfacere, care a funcţionat până la demolarea construcţiilor existente pe acest teren. 

Astfeş, Firma Total Fidelity, în care acţionar este omul de afaceri armean Agop Kirmiziyan, a obţinut de la autorităţi prelungirea certificatului de urbanism pentru terenul de aproape 22.000 de mp pe care îl deţine pe Şoseaua Iancului, între staţia de metrou Iancului şi centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, arată datele publice consultate de ECONOMICA.NET. Anul trecut a fost obţinut şi avizul de oportunitate, act necesar pentru obţinerea PUZ. 

Potrivit reglememntărilor, aici vor fi construit blocuri de locuinţe înalte de şapte etaje. În trecut, firma a studiat şi posibiliatea construirii unui centru comercial pe acest teren, însă deschiderea Mega Mall nu ar mai face rentabilă construcţia unei noi unităţi de retail. 

Terenul este unul valoros, având în vedere că una dintre staţiile de metrou ale magistralei Universiate-Pantelimon, Victor Manu, ar puta fi construită chiar în apropierea viitorului proiect imobiliar. 

Mai multe fabrici, mai multe locuinţe

Mai multe terenuri ale fostelor fabrici trecu acum printr-un proces de autorizare pentru construcţia de locuinţe. Spre exemplu, SIF Moldova pregăteşte al treilea proiect rezidenţial din Bucureşti, în locul fabricii Ţesătoriile Reunite de pe strada Spătarul Preda, nr. 5, sector 5. 

Un alt teren valoros, cel al Ventilatorul, amplasat în intersecţia de la Răzoare, va fi transformat în blocuri de locuinţe şi birouri. Peste drum de acest teren, acolo unde în trecut au funcţionat Uzinele Chimice Române, Primăria Capitalei se pregăteşte să investească în primul proiect rezidenţial. Şi dezvoltatorul Prime Kapital aşteaptă săptămâna aceasta aprobarea PUZ-ului pentru proiectul de locuinţe de pe terenul fostei fabrici Marmura din Bucureştii Noi. 

CITEŞTE ŞI 10 Year Challenge: cum au schimbat proiectele imobiliare Bucureştiul


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO