Încă o lună cu progrese anemice la autostrăzi. Doar italienii de la Tirrena „au rupt norma” la podul de la Gilău

15 07. 2018
gilau_49896000

Nodul Gilău la data de 23 iunie, sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Constructorul italian Tirrena Scavi a realizat mai bine de jumătate din lucrările de la nodul Gilău, ce va lega autostrăzile din jurul Clujului. Gradul de execuţie la nodul ce incude pod peste Someşul Mic a ajuns în iulie la 52,50%, faţă de 33,10% în iunie, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Montarea grinzilor a fost finalizază iar muncitorii au turnat deja placa de suprabetonare şi se pregătesc de asfaltare, scrie Digi 24, care adaugă că lucrările ar putea fi gata în septembrie după ce, din cauza ploilor, constructorul a cerut o amânare de câteva săptămâni către CNAIR. Noul pod va permite desfăşurarea traficului pe 61 de kilometri din Autostrada Transilvania, unind astfel tronsoanele Câmpia Turzii – Gilău de noua porţiune Gilău-Nădăşelu.

Ocupanţii locului 1 în clasamentul precedent, nemţii de la Geiger au coborât pe a doua poziţie, cu un progres de 5,8 puncte procentuale. Gradul de execuţie a lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii a ajuns în iulie la 75,80%, faţă de 70% în luna anterioară.

Cu un avans de 4,47 puncte procentuale, italienii de la Astaldi au completat podiumul. Ei au ajuns pe lotul 2 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii până la un grad de execuţie de 37,30%.

Pe locul al patrulea a urcat constructorul austriac Strabag, care au avut un avans de 4,3 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Târgu Mureş – Ogra, ajungând la un stadiu de aproape 70% în iulie.

Şi italienii de la Impresa Pizzarotti au raportat un progres de 4,2 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda. Astfel, stadiul fizic pe acest şantier a ajuns în iulie de 48,70%.

În clasament urmează grecii de la Aktor, care au progresat pe șantierul de la intrarea în Capitală a autostrăzii București – Ploiești cu 2,66 puncte procentuale, până la 77,56%.

Pe celelalte șase șantiere de autostrăzi, constructorii au raportat avansuri de până la un punct procentual, sau chiar niciun progres, conform datelor actualizate pe luna iulie de pe site-ul CNAIR.