1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Încă un dezvoltator dezgheaţă un proiect de locuinţe. Aşteaptă banca

Se pare că din ce în ce mai mulţi investitorii israelieni, care au cumpărat hectare de terneuri pentru proiecte de locuinţe, dezgheaţă planurile amânate de ani buni.

23 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

După ce companiile Tagor şi Red Sea Group au spart gheaţa şi au dat drumul la construcţia de locuinţe, vine şi rândul israelienilor de la Dimri International. În câteva luni, dacă banca va acorda finanţare, compania va demara lucrările de construcţie la un prim bloc cu peste 100 de apartamente pe terenul din Prelungirea Ghencea, Bucureşti.

„Acum suntem în căutarea finanţării, să vedem dacă băncile vor să finanţeze o clădire de apartamente. Discutăm cu Leumi Bank Romania, iar acesta este singurul proiect pe care dorim să îl construim pentru moment. Este vorba de un prim bloc cu peste 100 de apartamente, care va avea apartamente mai mici, de până în 60.000 de euro, iar preţul de vânzare va fi undeva în jur de 700 de euro/mp. Credem că investiţia se ridică la aproximativ trei milioane de euro", a declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentantul Dimri International de la Tel Aviv.

Dimri International a obţinut anul trecut în luna august autorizaţia de construcţie pentru un bloc cu 11 etaje pe terenul de 41.299 mp în Prelungirea Ghencea, acolo unde compania anunţase proiectul Allegro.

„Ne-am horărât să începem construcţia pentru că este nevoie de apartamente în Bucureşti, iar piaţa a început încet, încet să se mişte. Noi am verificat şi ştim că sunt companii care construiesc priecte în Ghencea şi care vând. Ne-am gândit că poate este vremea să începem să activăm şi noi în piaţă", a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentantul companiei.

Dimri a cumpărat cu 35 de milioane de euro mai multe terenuri în Bucureşti şi Ploieşti şi anunţau un total de 5.600 de locuinţe pe piaţa din România: 3.900 în proiectul Dimri Ghencea Allegro cu investiţii de 400 de milioane de euro, 1.100 locuinţe pe un teren din Pipera şi aproximativ 600 la Ploieşti.

CITEŞTE ŞI După cinci ani, un dezvoltator începe construcţia a 1% dintr-un mega-proiect de apartamente

CITEŞTE ŞI Apar trei noi proiecte rezidenţiale în România

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO