1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

After Business

Încă un mall din Capitală păşeşte spre faliment: Grand Arena a intrat în insolvenţă

Mallul Grand Arena, construit de dezvoltatorul Euroinvest Intermed a intrat în insolvenţă la cererea a trei creditori.

03 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

Firmele Arcon Constructions, Climatehnic  şi CZ&K au cerut intrarea în insolvenţă a firmei Euroinvest Intermed, cerere acceptată de Tribunalul Bucureşti  pe 20 decembrie 2012. Mallul Grand Arena din Capitală a fost deschis în martie 2009, fiind la aceea vreme cel mai scump mall din Capitală, cu o investiţie de 187 milioane de euro.

Mallul cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp, dispusă pe două nivele, trebuia să aibă 180 de magazine, însă a fost deschis cu doar 80 de magazine. Încet, încet, retailerii au început să părăsească mallul cu scandal. În martie 2010, la un an de la deschiderea centrului comercial, peste 25 de retaileri au reziliat contractul cu proprietarul mallului. Retailerii acuzau la acea vreme proprietarii mallului că le-a confiscat marfa.

La sfârşitul anului 2011, Euroinvest Intermed a piedut un proces de un milion de euro cu firma de consultanţă Cegis, cea care s-a ocupat de închirierea spaţiilor pentru magazine din proiect, inainte ca mallul să fie deschis. Motivul pentru care cele două companii au ajuns la proces a fost neplata către Cegis pentru închirierea a 127 de spaţii, înclusiv pentru aducerea retailerului Carrefour.

Mall cu spaţii goale şi vizitatori puţini

În luna octombrie a anului trecut, reporterii ECONOMICA.NET au fost în Grand Arena, unde  numărul de magazine deschise era sub 50, iar vânzătoarele se relaxau pe canapelele de pe culoare. Puţinii vizitatori se îndreptau spre Carrefour.

De asemenea, tot în luna octombrie a anului trecut, în zona de restaurante erau deschise doar patru unităţi: un restaurant Spring Time, un restaurant Cartoful Împănat, Top Sandwich şi cafeneaua Hab Hab Cafe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO