1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Încă un pas pentru Tarom şi zborurile spre SUA. Compania caută agent general de vânzări (GSA)

Zborurile Tarom spre SUA s-au aflat pe agenda fiecăui ministrul al Transporturilor sau premier care au ocupat aceste fotolii în ultimii ani. 

18 dec, 2018 | ECONOMICA.net

Compania naţională Tarom a lansat un anunţ de achiziţie directă pentru serviciile unui agent general de vânzări (GSA), care să reprezinte operatorul român pe piaţa din Statele Unite ale Americii (SUA). 

Agentul general de vânzări (GSA) se va ocupa, printre altele, de promovarea şi vânzarea biletelor pe cursele companiei Tarom, va rezerva locuri pentru pasageri şi va efectua activităţi conexe. Data limită pentru depunerea ofertelor este 3 ianuarie 2019. 

În urmă cu o lună, directorul general al Tarom, Werner Wolff, a declarat că zborurile spre SUA şi China ar putea fi reluate anul viitor.

"Din punct de vedere politic se doreste reconectarea cu SUA şi Asia după mai mult de zece ani. (...) Există o variantă pe care o speculăm pentru mai pentru SUA, vorbim şi de negocieri de a primi sloturi de zbor, iar pe partea de Asia aş vedea varianta cea mai bună pe 1 sau 5 octombrie, la 70 de ani de când România a recunoscut China ca şi stat", a declarat într-un interviu pentru DC News, Werner Wolff, directorul general al companiei.

Anul acesta, Tarom a vândut cele două avioane A310 care au efectuat în trecut zboruri spre China şi SUA, şi se poartă negocieri pentru închirierea a două avioane de lung curier pentru redeschiderea rutelor spre cele două ţări.

Recent, Wolf a declarat pentru Agerpres că pentru 2019 se doreşte schimabarea aeronavelor. 

"Sunt 13 pe care le-am anunţat. Se poate să fie 17 - toate 17 anul viitor - şi încă nu am închis tematica. Suntem în curs de a plănui reluarea lung-curierului, dar nu am să vă dau nicio rută, deoarece doresc să le anunţ atunci când ele sunt sigure. Este un proces de dezvoltare, pentru că sunt sloturi de luat, sunt aeroporturi...Deci, este un lucru un pic mai greoi, iar pentru a pregăti o rută de lung curier durează minimum un an de zile", a explicat Wolf.

Anul acesta, Tarom a închiriat de la Boeing două avioane 737-800, vechi de cinci ani şi care au aparţinut operatorului Malaysia Airlines. În plus, Tarom a anunţat la începutul verii că va închiria în regim de dry lease cel mult 13 avioane de tip "regional jet". 

Compania a comandat cinci avioane Boeing 737 MAX 8, iar valoarea comenzii este de 586 milioane de dolari


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO