Cadbury face ciocolată care nu se topeşte

Cadbury, parte a grupului Mondelez International, a inventat tehnologia prin care face ciocolată care nu se topeşte şi care nici nu-şi schimbă gustul. Mai precis, dacă ciocolata obişnuită se topeşte la temperaturi care sar de 33,8 grade Celsius, ciocolata inventată de compania Cadbury nu se topeşte dacă e ţinută vreme de trei ore la 40 de grade Celsius, potrivit publicaţiei Le Figaro. Cadbury nu e primul producător care face ciocolată rezistentă la temperaturi mari. ECONOMICA.NET îţi spune cine a mai creat astfel de ciocolată şi ce planuri are Cadbury cu tehnologia prin care a creat ciocolata care nu se topeşte.
Economica.net - sâm, 01 dec. 2012, 18:38
Cadbury face ciocolată care nu se topeşte

Compania Cadbury a depus deja cererea de brevet a acestei invenţii. Cadbury nu e însă primul producător de ciocolată rezistentă la temperaturi ridicate. De-a lungul timpului, câţiva producători au lansat pe piaţă ciocolată care nu se topeşte, dar ceea ce diferă substanţial la Cadbury faţă de produsele deja existente pe piaţă e tehnologia prin care ciocolatierii au creat ciocolata care nu se topeşte.

Cercetătorii de la Cadbury au obţinut ciocolata rezistentă la temperaturi ridicate printr-o tehnologie care presupune rafinarea sistematică a ciocolatei, după ce a fost amestecată la temperaturi mari pentru a o uniformiza.

Cadbury se pregăteşte să cucerească Brazilia şi India cu tehnologia nou inventată

Tehnologia prin care Cadbury a obţinut ciocolata care nu se topeşte va permite grupului Mondelez International (din care fac parte Cadbury, Milka, Suchard, Toblerone, Cote d’Or şi Dairy Milk) să împingă limitele şi să facă ciocolată în Brazilia şi India care se numără printre zonele predilecte pentru investiţii în următorii ani, potrivit Le Figaro.

Tehnologia prin care a obţinut ciocolata care nu se topeşte îi permite companiei americane să facă produse pe bază de ciocolată în tările calde, subdezvoltate sau care ridică probleme logistice din cauza fluctuaţiilor de temperatură şi umiditate şi unde calitatea produselor pe bază de ciocolată e în acest moment compromisă, susţin oficialii Cadbury din Londra, unde are sediul compania, citaţi de Le Figaro.

Cadbury nu e însă prima companie care a produs ciocolata care nu se topeşte

Au mai fost încercări în industrie pentru crearea ciocolatei care rezistă la temperaturi ridicate.
Un producător de ciocolată din Elveţia, jucător mare la nivel mondial pe piaţa ciocolatei, a creat în 2009 ciocolata care nu se topeşte şi are puţine calorii. Este vorba de Barry Callebaut şi ciocolata creată de el se numeşte Volcano. Volcano nu se topeşte la temperaturi de până la 55 de grade Celsius şi care are semnificativ mai puţine calorii decât ciocolata obişnuită tocmai datorită reţetei sale, la baza căreia stă folosirea unei cantităţi mai mici de unt de cacao, potrivit paginii oficiale a companiei care poate fi consultată aici.

Un alt exemplu în acest sens e compania irlandeză Choc-o-Bloc care a creat în 2011 ciocolata Magic Chic ce rezistă până la temperaturi de 37 de grade Celsius. Această ciocolată are altă particularitate: poate fi modelată cu uşurinţă.
Compania a luat ciocolată belgiană pe care o prelucrează după o reţetă originală pentru ca la final să obţină ciocolată care se comportă exact ca plastilina, adică o ciocolată cu care poţi modela figurine, fără ca ea să se topească şi pe care în final, să o poţi mânca, potrivit investi.com.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...