Cadbury face ciocolată care nu se topeşte

Cadbury, parte a grupului Mondelez International, a inventat tehnologia prin care face ciocolată care nu se topeşte şi care nici nu-şi schimbă gustul. Mai precis, dacă ciocolata obişnuită se topeşte la temperaturi care sar de 33,8 grade Celsius, ciocolata inventată de compania Cadbury nu se topeşte dacă e ţinută vreme de trei ore la 40 de grade Celsius, potrivit publicaţiei Le Figaro. Cadbury nu e primul producător care face ciocolată rezistentă la temperaturi mari. ECONOMICA.NET îţi spune cine a mai creat astfel de ciocolată şi ce planuri are Cadbury cu tehnologia prin care a creat ciocolata care nu se topeşte.
Economica.net - sâm, 01 dec. 2012, 18:38
Cadbury face ciocolată care nu se topeşte

Compania Cadbury a depus deja cererea de brevet a acestei invenţii. Cadbury nu e însă primul producător de ciocolată rezistentă la temperaturi ridicate. De-a lungul timpului, câţiva producători au lansat pe piaţă ciocolată care nu se topeşte, dar ceea ce diferă substanţial la Cadbury faţă de produsele deja existente pe piaţă e tehnologia prin care ciocolatierii au creat ciocolata care nu se topeşte.

Cercetătorii de la Cadbury au obţinut ciocolata rezistentă la temperaturi ridicate printr-o tehnologie care presupune rafinarea sistematică a ciocolatei, după ce a fost amestecată la temperaturi mari pentru a o uniformiza.

Cadbury se pregăteşte să cucerească Brazilia şi India cu tehnologia nou inventată

Tehnologia prin care Cadbury a obţinut ciocolata care nu se topeşte va permite grupului Mondelez International (din care fac parte Cadbury, Milka, Suchard, Toblerone, Cote d’Or şi Dairy Milk) să împingă limitele şi să facă ciocolată în Brazilia şi India care se numără printre zonele predilecte pentru investiţii în următorii ani, potrivit Le Figaro.

Tehnologia prin care a obţinut ciocolata care nu se topeşte îi permite companiei americane să facă produse pe bază de ciocolată în tările calde, subdezvoltate sau care ridică probleme logistice din cauza fluctuaţiilor de temperatură şi umiditate şi unde calitatea produselor pe bază de ciocolată e în acest moment compromisă, susţin oficialii Cadbury din Londra, unde are sediul compania, citaţi de Le Figaro.

Cadbury nu e însă prima companie care a produs ciocolata care nu se topeşte

Au mai fost încercări în industrie pentru crearea ciocolatei care rezistă la temperaturi ridicate.
Un producător de ciocolată din Elveţia, jucător mare la nivel mondial pe piaţa ciocolatei, a creat în 2009 ciocolata care nu se topeşte şi are puţine calorii. Este vorba de Barry Callebaut şi ciocolata creată de el se numeşte Volcano. Volcano nu se topeşte la temperaturi de până la 55 de grade Celsius şi care are semnificativ mai puţine calorii decât ciocolata obişnuită tocmai datorită reţetei sale, la baza căreia stă folosirea unei cantităţi mai mici de unt de cacao, potrivit paginii oficiale a companiei care poate fi consultată aici.

Un alt exemplu în acest sens e compania irlandeză Choc-o-Bloc care a creat în 2011 ciocolata Magic Chic ce rezistă până la temperaturi de 37 de grade Celsius. Această ciocolată are altă particularitate: poate fi modelată cu uşurinţă.
Compania a luat ciocolată belgiană pe care o prelucrează după o reţetă originală pentru ca la final să obţină ciocolată care se comportă exact ca plastilina, adică o ciocolată cu care poţi modela figurine, fără ca ea să se topească şi pe care în final, să o poţi mânca, potrivit investi.com.

Te-ar mai putea interesa și
Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb
Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb
Cătălin Prunariu, directorul general al TAROM, a investit circa 12.000 de euro în acțiuni la marile companii TESLA, Apple, Airbnb, Ceragon Networks și Interactive Brokers, potrivit declarației......
Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete cu cabluri
Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete ...
Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame
Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame
''Elanul generozităţii''' pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Notre-Dame din Paris ''nu scade'', fiind strânși ...
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din ...