Incendiu Braşov: Omniasig a asigurat Fabrica de pâine Vel Pitar

Economica.net
06 11. 2015
omniasig_09707700

Poliţa de asigurare încheiată de reprezentanţii fabricii acoperă riscurile de explozie şi incendiu, atât pentru clădire, cât şi pentru conţinutul şi utilajele din interioriul ei, se menţionează în comunicat.

‘O echipă a Omniasig s-a deplasat la Braşov, imediat după producerea exploziei. Gândurile noastre se îndreaptă acum, în principal, către angajaţii care au fost implicaţi în acest nefericit incident, precum şi către familiile acestora, cărora le dorim însănătoşire grabnică’, au afirmat reprezentanţii companiei.

Aceştia au precizat că mai multe detalii legate de acest accident vor fi anunţate pe măsură ce investigaţiile oficiale aflate în desfăşurare vor permite acest lucru.

Omniasig VIG are un capital social de 439.645.433,5 lei, un portofoliu de peste 100 produse. Societatea este administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Consiliul de Supraveghere şi Directorat. Vienna Insurance Group (VIG) este liderul pieţei asigurărilor atât în Austria cât şi în Europa Centrală şi de Est.

Joi seara, în jurul orei 20,00, s-a produs o explozie la moara fabricii de pâine, urmată de un incendiu care a fost stins de echipajele de pompieri ajunse în scurt timp la faţa locului. În incintă, la momentul producerii exploziei, se aflau 11 persoane. Şase au fost rănite, iar cinci au scăpat nevătămate. La faţa locului au intervenit 12 echipaje SMURD şi ale Ambulanţei şi tot atâtea maşini cu apă şi spumă.

Unul dintre răniţi, care a căzut de la o înălţime de 15 metri într-un puţ, el fiind scos după aproape două ore de pompieri şi transportat la spital, a murit în cursul nopţii.

O anchetă se află în desfăşurare la fabrica de pâine pentru a stabili cu exactitate cauza exploziei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a preluat dosarul privind explozia de la fabrica de pâine

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, a preluat dosarul privind explozia produsă, joi seara, la o fabrică de pâine din municipiul reşedinţă de judeţ, cercetarea fiind deocamdată pentru fapte nu şi pentru persoane.

‘Vineri a început cercetarea la faţa locului de către procurori, poliţişti judiciari şi criminalişti, specialişti în explozii de la Petroşani şi alţi specialişti în domeniu. Deocamdată se fac cercetări privind fapta nu persoana. Este începutul cercetării, se va vedea pe parcurs dacă va fi vorba şi despre persoane. Cercetările se fac pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate în muncă’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie ( IJP), comisarul şef Liviu Naghi.

Într-un comunicat de presă, transmis, AGERPRES, de administratorul fabricii de la Braşov, se precizează că este exclus ca accidentul să fie urmare a unei greşeli de proiectare, de dimensionare sau de funcţionare defectuoasă a unui echipament de morărit.

‘Având în vedere că moara a fost retehnologizată în urmă cu aproximativ doi ani cu utilaje moderne, în opinia noastră, este exclus ca accidentul să fie urmare a unei greşeli de proiectare, de dimensionare sau de funcţionare defectuoasă a unui echipament de morărit. De asemenea, nu poate fi o problemă de ventilaţie sau de temperaturi crescute. Moara a funcţionat în regim normal, fără nici un incident, inclusiv în perioadele caniculare din timpul verii. Luăm în calcul o posibilă nerespectare a normelor de protecţia muncii prin folosirea de foc deschis în zona periculoasă. Pentru maximă siguranţă, până va fi stabilită cauza exactă a exploziei, conducerea societăţii a decis oprirea funcţionării pentru verificări suplimentare a celorlalte mori ale companiei, accidentul de la Braşov fiind primul de acest tip din cadrul morilor companiei’, se mai arată în comunicatul de presă.