Confort City: Zeci de locatari cu locuinţele avariate vor banii înapoi sau o altă casă

Zeci de locatari ai blocului din complexul rezidenţial Confort City care a fost afectat de incendiul de marţi după-amiază sunt adunaţi în faţa imobilului şi se trec pe o listă, pentru a cere împreună dezvoltatorului imobiliar să le restituite sumele plătite pentru locuinţe sau o altă casă.
Economica.net - mie, 03 oct. 2012, 15:45
Confort City: Zeci de locatari cu locuinţele avariate vor banii înapoi sau o altă casă

Locatarii au luat această iniţiativă spunând că, din motive de siguranţă, nu sunt de acord să locuiască în continuare în blocul afectat de incendiu, chiar dacă acesta va fi reabilitat.

Citeste si: Cât costa un apartament în blocurile Confort City din Bucureşti

Iniţativa aparţine, practic, avocatului Louis Nicolescu, locatar al blocului, care a precizat că dezvoltatorul va fi notificat, prin intermediul unui executor judecătoresc, cu privire la faptul că unii proprietari vor să primească înapoi banii plătiţi pe apartamente, iar alţii vor alte case într-un alt bloc.

Nicolescu a precizat că se va încerca, în prima fază, o conciliere cu dezvoltatorul imobiliar, după care, dacă acesta nu va răspunde în termen de 15 zile, oamenii vor trece la o acţiune în instanţă.

„Nu vreau să stau în condiţiile astea într-un bloc care poate să ardă în totalitate în două ore. Să-mi dea banii înapoi şi treaba mea cum stau. Păi ce, plătesc zeci de mii de euro ca să mor în casă? Că aşa vrea Negoiţă!”, le-a spus un bărbat celorlalţi locatari adunaţi în faţa blocului.

Oamenii îşi trec pe lista respectivă numele şi numărul apartamentului unde stăteau.

Citeste si: Atenţie! Multe ansambluri rezidenţiale ieftine au probleme

Locatarii blocului au achitat integral apartamentele sau plătesc rate. În rândul ambelor categorii există persoane care vor banii înapoi şi unele care doresc să primească altă casă. Unii dintre cei care au în continuare rate la apartament vor să primească înapoi ce au plătit până acum, iar dezvoltatorul să achite în continuare ratele la bancă.

Un bloc din ansamblul rezidenţial Confort City a fost afectat, marţi, de un incendiu izbucnit la mansardă, în urma căruia câteva zeci de apartamente au fost distruse.

Proprietarii apartamentelor spun că au plătit pe acestea preţuri începând cu 50.000 de euro şi că au de dat rate lunare la bancă de aproximativ 300 de euro.

Complexul Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Citeste si: Fraţii Negoiţă, la al doilea incendiu pe o proprietate imobiliară

Te-ar mai putea interesa și
Cod fiscal – Creșteri de accize la tutun și alcool, supraimpozitarea jocurilor de noroc, TVA crescut la restaurante, modificări la microîntreprinderi și la taxele pe proprietate, deduceri pentru copii – măsurile decise de coaliție
Cod fiscal – Creșteri de accize la tutun și alcool, supraimpozitarea jocurilor de noroc, TVA crescut la restaurante, modificări ...
Coaliţia de guvernare a finalizat, miercuri seara, lista măsurilor de modificare la Codul Fiscal, care ar urma să fie aprobate într-o şedinţă de guvern, săptămâna viitoare. Liderii......
Rata şomajului a scăzut la 5,4% în mai. Şomajul în rândul tinerilor se menţine ridicat
Rata şomajului a scăzut la 5,4% în mai. Şomajul în rândul tinerilor se menţine ridicat
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a coborât la 5,4% în luna mai a acestui an, de la 5,5% în luna precedentă, ...
Liviu Stoleru a renunțat la funcția de director general al ROCA Industry
Liviu Stoleru a renunțat la funcția de director general al ROCA Industry
Liviu Stoleru a renunțat la funcția de director general al ROCA Industry, a anunțat compania printr-un comunicat remis ...
Arctica: Norvegia spune că are dreptul să blocheze mărfurile ruseşti către Svalbard
Arctica: Norvegia spune că are dreptul să blocheze mărfurile ruseşti către Svalbard
Norvegia a dat asigurări miercuri că are dreptul să blocheze intrarea pe teritoriul său a unor mărfuri destinate ruşilor ...