Incendiu la clubul Bamboo din Bucureşti. Clădirea a ars în totalitate, opt persoane sunt internate

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale în urma incendiului, o singură persoană fiind grav rănită, informează Agerpres.
Economica.net - sâm, 21 ian. 2017, 05:47
Incendiu la clubul Bamboo din Bucureşti. Clădirea a ars în totalitate, opt persoane sunt internate

UPDATE 08.38 Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, la Digi24.

„Clubul nu avea autorizaţie de construire receptionată, de aceea nu avea autorizaţie de funcţionare. Au fost amendaţi anul trecut pe acest motiv, urmau să fie amendaţi din nou şi să le suspende activitatea. Această suspendare e scriptică, primăria nu are competenţă să continue demersul. Atunci când activitatea este suspendată, ANAF trebuie să vină şi să confişte încasările obţinute pe perioada suspendării” a mai declarat viceprimarul sectorului 2.

Acesta a mai declarat că Bamboo avea un plan de acţiune la incendiu avizat de ISU, dar nu avea dosarul complet pentru a obţine autorizaţia de funcţionare.

„Din această seară începem controale în toate cluburile”, a mai declarat Dan Cristian Popescu.

UPDATE 08.27 O persoană a fost transferată la spitatul Lahovari pentru arsuri cornee. Printre răniţi se află şi două paciente din Israel, dintre care una va mai staţiona la camera de gardă, iar pentru cealaltă se fac actele pentru externare. Tinerii care au ajuns la spital au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, cu leziuni uşoare, au anunţat autorităţile.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Potrivit sursei citate, sunt posibile victime surprinse în interior.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă că există posibilitatea ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior.

„Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun dar există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior deși primele echipaje de la detașamentul Băneasa, care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea interioară a spațiilor”, a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului.

38 de persoane au fost aduse inițial la spitalele din București, dintre care 21 au fost transportate de ambulanțe, iar 17 au venit cu mijloace proprii, a precizat Raed Arafat citat de Digi24.

O persoană care era în stare gravă și intubată din cauza intoxicației cu fum are o evoluție bună și acum este conștientă, a mai declarat stat Raed Arafat.

Iniţial, au fost spitalizate 31 de persoane, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 7:30 mai erau internate doar opt. Dintre acestea, una este în stare gravă. Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias, potrivit Digi 24.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Alimentarea cu energie electrică în zonă a fost oprită

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente etc.

Al doilea incendiu care pune la pământ clubul Bamboo

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în 2005, atunci când locaţia de cinci milioane de euro nu a fost asigurată, scria presa la vremea respectivă. Clubul era amplasat pe o suprafata de 4.000 de mp şi format din două corpuri de clădire şi un ponton, fiind construit în proporţie de 80% din lemn. În seara incendiului, în casa de bani a clubului se aflau 40.000 de euro, care au ars împreună cu restul clădirii, scria Jurnalul Naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate din nou, începând de luni, 25 martie. ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...