Incendiu la complexul rezidenţial Confort City din Bucureşti

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la etajul 10 al unui bloc din complexul rezidenţial Confort City aflat în sectorul 3 al Capitalei, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 400 de metri. Mai multe zeci de persoane au fost evacuate. Ulterior, incendiul s-a extins şi la etajele inferioare
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 12:45
Incendiu la complexul rezidenţial Confort City din Bucureşti

„Nu au fost înregistrate victime. Incendiul se manifestă cu un fum gros, iar flăcările afectează aproximativ 400 de metri pătraţi de material lemnos”, au mai spus cei de la ISU Bucureşti.

Incendiul izbucnit la mansarda unui bloc dintr-un ansamblu rezidenţial aflat în sectorul 3 a afectat şi câteva apartamente de la etaje inferioare, în urma căderii unor bucăţi din acoperiş, iar mai multe persoane au cerut ajutor medical, după ce au inhalat fum sau au suferit atacuri de panică.

Bucăţile din acoperiş căzute au afectat şi balcoanele ale unor apartamente de sub mansarda la care a izbucnit incendiul.

Pompierii intervin la incendiu cu 26 de autospeciale cu apă şi şapte autoscări, la faţa locului aflându-se, de asemenea, echipaje de descarcerare şi de prim-ajutor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, mai multe persoane au venit la echipajele de prim-ajutor, după ce au inhalat monoxid de carbon sau au suferit atacuri de panică.

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la etajul 10 al unui bloc dintr-un complex rezidenţial aflat în sectorul 3 al Capitalei, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 400 de metri, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Bucureşti.

„Incendiul afectează etajul 10, ultimul, al unui bloc din complexul rezidenţial Confort City. Nu au fost înregistrate victime. Incendiul se manifestă cu un fum gros, iar flăcările afectează aproximativ 400 de metri pătraţi de material lemnos”, au mai spus sursele citate.

Ansamblul rezidenţial Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Liviu Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Complexul rezidenţial este situat pe Splaiul Unirii, la 7,6 km de Piaţa Unirii, 6,3 km de Parcul Tineretului şi la 4 km de Rin Grand Hotel.

În 2007, hotelul deţinut de fraţii Negoiţă, aflat pe Şoseaua Vitan Bârzeşti, a fost cuprins de un incendiu, în timp ce se afla în construcţie.r.

Locatarii apartamentelor afectate de incendiu vor fi cazaţi la hotel

Reprezentantul dezvoltatorului imobiliar care a construit blocul din sectorul 3 afectat de incendiul izbucnit marţi după-amiază le-a spus proprietarilor apartamentelor cuprinse de flăcări că imobilul va intra în reparaţii, iar ei vor fi cazaţi la hotel, cât va fi necesar.

„Blocul va intra în reparaţii. Trebuie reparate apartamentele”, a mai spus acesta.

Reprezentantul dezvoltatorului a mai declarat că pe toate scările blocului respectiv sunt hidranţi şi că nu îşi explică problemele ce ar fi apărut la alimentarea cu apă a maşinilor care intervin la incendiu.

Prefectul de Ilfov: Complexul Confort City nu are autorizaţie din partea ISU

„Din câte am înţeles de la reprezentanţii ISU, nu există o autorizaţie din partea lor pentru acea clădire. Vom face verificări şi vom vedea ce trebuie făcut”, a spus Florentina Pencea.

Prefectul a precizat că au fost evacuate toate persoanele din clădire, iar reprezentanţii ISU Bucureşti acţionează împreună cu cei din Ilfov.

„Deocamdată nu se pot stabili cauzele incendiului. Vom face verificări”, a spus Pencea.

Întrebată despre faptul că pompierii se confruntă cu lipsa apei, prefectul a răspuns că într-adevăr „este o problemă cu apa în acea zonă”

Te-ar mai putea interesa și
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand este, ca și anul trecut, Mercedes-Benz....
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele ...
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări ...
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...