Începe concursul ideilor de afaceri „Antreprenor”: 40 de finanţări nerambursabile de 10.000 euro

Tinerii se pot înscrie, în perioada 11 - 29 mai 2015, la concursul ideilor de afaceri 'Antreprenor', iar cele mai bune 40 de idei de afaceri înscrise vor câştiga finanţări nerambursabile în valoare de câte 10.000 de euro, pentru a putea fi puse în aplicare.
Economica.net - lun, 11 mai 2015, 09:52
Începe concursul ideilor de afaceri

Competiţia este lansată de Universitatea Politehnică din Bucureşti şi OTP Consulting, în cadrul proiectului multi-regional ‘Antreprenor – idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia’, scrie Agerpres.

Proiectul ‘Antreprenor – idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia’ se adresează unui grup ţintă alcătuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia, cu vârsta peste 18 de ani, care doresc să iniţieze o activitate independentă. Dintre acestea, cel puţin 50% sunt persoane din categoria de vârstă 18-25 ani, înscrise în învăţământul superior, se precizează într-un comunicat al OTP Consulting România.

Concursul vizează persoanele fizice cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul sau reşedinţa în judeţele Ilfov, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi sau Municipiul Bucureşti. Competiţia de idei de afaceri este deschisă publicului larg, nu doar persoanelor din grupul ţintă care participă la programul de formare antreprenorială din cadrul proiectului.

În urma concursului, vor fi selectate 40 de idei de afaceri, pentru a fi implementate prin înfiinţarea şi operaţionalizarea unor firme noi (start-up). Fiecare dintre acestea va beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 10.000 de euro. Un alt beneficiu al proiectului este reprezentat de oferirea de servicii de asistenţă specializată în consultanţa pentru afaceri prin intermediul celor patru centre de sprijin pentru cele mai bune idei de afaceri.

Firmele nou înfiinţate vor trebui să îşi desfăşoare activitatea în domeniile identificate în Strategia Naţională de Competitivitate 2014-2020. Firmele vor avea cel puţin câte doi angajaţi. În fiecare dintre judeţele menţionate şi în Bucureşti vor trebui să existe minimum două firme. De asemenea, minimum 30% din firme vor fi înfiinţate, deţinute şi conduse de antreprenori femei, iar cel puţin jumătate din firme vor fi înfiinţate, deţinute şi conduse de antreprenori între 18 şi 25 de ani.

Planurile de afaceri trebuie implementate până în 1 noiembrie 2015, inclusiv prin înfiinţarea şi operaţionalizarea firmelor cu ajutorul şi asistenţa Administratorului schemei.

Odată cu lansarea concursului de idei în afaceri, ia startul caravana de informare din cadrul proiectului multi-regional ‘Antreprenor’. Aceasta porneşte pe 11 mai, din Bucureşti, cu destinaţia Oltenia, prima regiune vizată de această campanie. Autorulota ‘Antreprenor’ va străbate, pe parcursul a cinci zile, mai mult de 675 de kilometri şi se va opri în cele mai importante cinci oraşe din zona de sud-vest a Olteniei.

În fiecare oraş, membrii caravanei vor organiza o serie de întâlniri informative la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai Primăriei, ai comunităţilor de business, ai universităţilor locale, dar mai ales potenţiali membri ai grupului ţintă din cadrul proiectului. Tinerii interesaţi vor putea afla informaţiile necesare referitoare la iniţiativă.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, spune Grindeanu
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul ...
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii Moldova (A7), lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, că la finalul lunii iulie......
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform ...
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...