Începe o nouă rundă Techcelerator cu finanţări de până la 100.000 de euro pentru fiecare startup selectat în program

Techcelerator deschide a patra rundă de accelerare pentru startup-uri tech și digitale, care se pot înscrie în program până pe 6 noiembrie. Aproximativ zece startup-uri selectate pot primi individual câte 50.000 de euro, în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) în valoare de alți 25-50.000 de euro, după evaluarea progresului realizat în timpul programului.
Economica.net - joi, 12 sept. 2019, 08:27
Începe o nouă rundă Techcelerator cu finanţări de până la 100.000 de euro pentru fiecare startup selectat în program

Finanțarea este asigurată de partenerul strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în fază beta testabilă, iar viziunea de comercializare pe piața globală, calitatea echipei și fezabilitatea produsului vor fi elemente de departajare a aplicanților. Accentul va cădea asupra proiectelor din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, inclusiv aplicații din zonele blockchain, business process automation, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML). Programul acceptă aplicații și din alte domenii dacă echipele în cauză dovedesc potențialul proiectului lor.

„Începând cu această ediție, programul de accelerare vizează conlucrarea și mai strânsă cu business angels locali care pot recomanda proiecte în faza de accelerare sau care sunt interesați să co-investească în această rundă, alături de accelerator și fondul de VC. Vizăm proiecte care au dovedit că pot atrage, alături de echipa fondatorilor, o rețea valoroasă de consultanți implicați în atingerea primelor semne de tracțiune a technologiei dezvoltate”, afirmă Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va începe în 5 decembrie 2019 și va dura până în luna iunie 2020, urmând să se desfășoare atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate și a aproximativ 60 de mentori și business angels români și străini.

Startup-urile din a patra rundă a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului respectiv și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expansiune pe piața globală.

La finalul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă fonduri suplimentare din partea altor investitori.

„Suntem din ce în ce mai exigenți. Programul a crescut, am acumulat experiență în evaluarea potențialului produselor și a fondatorilor. Valoarea investiției a crescut, de asemenea, începând cu runda a treia, de la 25.000 de euro la 50.000 de euro, cu posibilitatea de a accesa runde noi de până la 200.000 de euro de la fondul de capital de risc partener, GapMinder Venture Capital. Am strâns în jurul programului o serie de parteneri cu greutate care completează serviciile programului și îi cresc relevanța. Iar această tendință va continua”, spune Cristina Țoncu, Managerul programului Techcelerator.

27 startup-uri au finalizat primele trei runde de dezvoltare accelerată a Techcelerator, beneficiind de investiții totale de 1,35 milioane de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.
GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...