Începe proiectul de digitalizare integrală a materiei pentru clasele 0-8

Narada și Global Vision dau start unei acțiuni care vizează urgența numărul 1 din învățământ în acest moment, respectiv educația remedială. Scopul urmărit vizează recuperarea în regim de urgență a materiei pierdute și consolidarea cunoștințelor prin accesarea conținutului digital creat de profesorii cooptați în proiect.
Lidia Neagu - mar, 27 apr. 2021, 13:04
Începe proiectul de digitalizare integrală a materiei pentru clasele 0-8

Până în acest moment, aproape un sfert din curriculum a fost digitalizat de Narada susținută de partenerul său Global Vision în acest demers, urmând ca până la începutul noului an școlar întreaga materie pentru clasele primare și disciplinele de bază din ciclul gimnazial să fie disponibile elevilor și profesorilor în format digitalizat.

Profesorii care s-au alăturat proiectului lucrează pentru digitalizarea integrală a materiei pentru clasele 0 – 4, iar pentru ciclul de învățământ 5 – 8, vor fi digitalizate  disciplinele de Limba română, Matematică, Istorie și Geografie.

În condițiile în care România alocă învățământului cel mai mic buget din Uniunea Europeană, iar analfabetismul funcțional, cotat deja la 42%, riscă să crească încă 10 procente, educația, în special cea remedială are nevoie de o intervenție de urgență.

Acest rol și l-a asumat Narada care, alături de Global Vision, primul partener care sprijină inițiativa au demarat o acțiune rapidă în scopul digitalizării integrale a materiei pentru clasele 0 – 8.

„Pentru elevii din România, cu atât mai mult pentru cei 168.000 de elevi care au avut acces discontinuu la școala online, educația remedială reprezintă urgența majoră. Într-un astfel de context, Narada cu sprijinul Global Vision, prima companie care a venit în întâmpinarea inițiativei noastre, articulează comunitatea de profesori, un task force ce este parte integrată a celei mai ample intervenții ce va viza educația remedială de la nivel național. Acest task force este format în prezent din 35 de profesori, iar în perspectiva următoarei luni vom recruta alte 10 cadre didactice cu inițiativă și dorință de a contribui la mai bine în educație”, spune Andra Munteanu, cofondator Narada.

Profesorii implicați în proiectul organizației urmăresc digitalizarea întregii materii din curriculumul școlar pentru clasele 0 – 4, iar pentru elevii din ciclul de învățământ 5 – 8 va fi realizat conținut digital pentru Limba Română, Matematică, Istorie și Geografie.

„Prin această acțiune urmărim diminuarea consecințelor negative cauzate de lipsa accesului la educația online sau accesul discontinuu. Totodată acest task force poate contribui la îmbunătățirea skill-urilor profesorilor implicați în a deveni formatori de resurse educaționale deschise. Până în acest moment au fost realizate aproape 2000 de lecții și teste, ceea ce reprezintă 20% din curriculum, care ne așteptăm să fie acoperit complet prin conținut digitalizat până la începutul anului școlar viitor”, mai spune Andra Munteanu.

Implicarea mediului de business și a comunităților în sprijinirea proiectelor educaționale ale Narada a condus la rezultate spectaculoase anul trecut, când aproape peste 600.000 de copii au avut acces cu ajutorul acestora la cursurile online.

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 17 ani de Sorin Preda.  Compania operează activ pe piața dezvoltărilor industriale și logistice din România și din CEE, având în portofoliul de dezvoltare peste 1.8 milioane metri pătrați, cât și 800.000 mp în administrare. Pentru 2021, Global Vision își propune investiții de 70 milioane de euro, pentru dezvoltarea a 120.000 mp de spații industriale, logistice și un parc de retail.

Narada este o comunitate formată din antreprenori, lideri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada e o organizație născută sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation cu scopul de a accelera inovația în educație.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...