Update: Incident armat în New York. Mai multe persoane au fost împușcate într-un atac la metrou

Update: Tirurile de marţi dimineaţa de la metroul din New York, soldate cu 16 răniţi, nu fac pentru moment obiectul unei "anchete pentru act terorist", a declarat şefa poliţiei din metropolă, Keechant Sewell, transmit Reuters şi AFP.
AGERPRES - mar, 12 apr. 2022, 17:35
Update: Incident armat în New York. Mai multe persoane au fost împușcate într-un atac la metrou

Incidentul „nu face obiectul unei anchete pentru act de terorism, în această etapă. Putem spune la fel de bine că este vorba de un act de violenţă, nu avem persoane cu răni care să le pună viaţa în pericol”, a spus Sewell într-o conferinţă de presă în Brooklyn, chiar deasupra staţiei de metrou unde au avut loc tirurile.

Aceasta a afirmat că în incident au fost împuşcate zece persoane, fără a preciza cum au fost rănite celelalte şase.

Faptele s-au petrecut în jurul orei 08.30 dimineaţa. Un individ aflat în garnitura de metrou care intra în staţia 36, mergând în direcţia Manhattan, şi-a pus ceea ce părea a fi o mască de gaze, a scos din rucsac o canistră, a deschis-o şi trenul s-a umplut de fum, după care a deschis focul, lovind mai mulţi oameni aflaţi atât în metrou, cât şi pe platformă, a raportat responsabila poliţiei newyorkeze.

Ea a menţionat că suspectul, care este încă în libertate, este un bărbat afro-american corpolent şi care în timpul faptelor purta o vestă de culoare verde de genul celor utilizate pe şantiere şi un hanorac cu glugă.

Staţia de metrou Strada 36 se află în apropiere de popularul Chinatown, într-o zonă cunoscută pentru vederile asupra Statuii Libertăţii, unul din cele mai importante simboluri ale SUA.

Știrea inițială

Cel puţin 13 persoane au fost rănite marţi dimineaţa în împuşcăturile de la metroul din Brooklyn, în New York, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor., relatează Agerpres.

La faţa locului au fost găsite „dispozitive explozive nedeclanşate”, a mai afirmat acesta.

În incidentul de la metroul din New York a fost implicat un bărbat care purta o mască de gaze şi o vestă portocalie de şantier şi care a lansat proiectile fumigene într-unul din vagoane, după care a deschis focul asupra pasagerilor, au declarat surse ale poliţiei.

Totul a început cu puţin înainte de ora locală 08.30 (12.30 GMT), în staţia Strada 25, din Sunset Park. La închiderea uşilor, bărbatul în vestă portocalie a aruncat mai multe fumigene într-un vagon şi a început să tragă, au indicat surse din NYPD.

Incidentul s-a produs în cursul dimineţii în staţia de metrou de pe Strada 36 din cartierul Sunset Park din Brooklyn, conform presei.

În perimetrul unde s-a înregistrat incidentul, la nivelul Străzii 36 şi Bulevardului 4, a fost instalat un important dispozitiv de securitate.

„La ora 08.27 poliţia a primit un apel de urgenţă de la o persoană care a fost atinsă de un glonţ în metrou”, a indicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din New York, care a cerut publicului să evite zona.

Numărul de incidente cu arme de foc înregistrate la New York în primul trimestru al acestui an a crescut de la 260 la 296 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, conform cifrelor NYPD publicate săptămâna trecută.

 

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...