Inculpaţii din dosarul Lukoil rămân sub control judiciar

Cei şase inculpaţi persoane fizice trimişi în judecată în dosarul Lukoil rămân în continuare sub control judiciar, instanţa înlocuind, în cazul a trei dintre ei, obligaţia de a nu părăsi municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov, cu cea de a nu părăsi teritoriul României.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 09:45
Inculpaţii din dosarul Lukoil rămân sub control judiciar

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins, marţi, cererile inculpaţilor de revocare a măsurii controlului judiciar şi a dispus menţinerea măsurii pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 4 august până la data de 2 octombrie inclusiv.

De asemenea, magistraţii au dispus înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Kuzina Olga, Raţă Andrei şi Voinstev Alexey de a nu părăsi municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov, cu obligarea de a nu părăsi teritoriul României, menţinând în rest obligaţiile dispuse de organul de urmărire penală.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus, luni, trimiterea în judecată a opt inculpaţi în dosarul Lukoil, fiind vorba despre şase persoane fizice şi două persoane juridice.

Astfel, SC Petrotel Lukoil Ploieşti şi SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda au fost deferite justiţiei sub acuzaţiile de spălare de bani, respectiv complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, scrie Agerpres.

De asemenea, au fost trimişi în judecată directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti şi membru în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii, cetăţeanul rus Andrey Bogdanov, acuzat de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani, precum şi cetăţenii ruşi Alexey Voinstev, director general adjunct în cadrul societăţii de la Ploieşti, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, şi Olga Kuzina, director general adjunct în cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, dar şi Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru în CA al Petrotel Lukoil Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul societăţii de la Ploieşti, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, şi Dorel Duţu, contabil şef în cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti, pentru complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor reţinute în sarcina lor este de peste 7,5 miliarde lei, echivalent a aproape 1,8 miliarde euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui număr de 176.840.629 acţiuni la o valoare de 2,5 lei/acţiune, în valoare totală de 442.101.572,5 lei, a primelor de emisiune deţinute de Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acţionar majoritar în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, în valoare totală de 1.880.931.388 lei, asupra conturilor deţinute de Petrotel Lukoil Ploieşti la RBS Bank Olanda, precum şi a sumelor ce se vor vira ulterior, până la concurenţa sumei 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

Măsuri asigurătorii au fost instituite şi asupra conturilor deţinute de terţul acţionar majoritar al Petrotel Lukoil Ploieşti, Europe Holdings Bvatrium Olanda, la City Bank Londra, până la concurenţa sumei de 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...