India va avea a cincea mare piaţă bursieră – Goldman Sachs

Capitalizarea bursieră a companiilor indiene ar urma să crească de la 3.500 miliarde de dolari la 5.000 miliarde de dolari până în 2024, India devenind a cincea cea mai mare piaţă bursieră din lume, au apreciat luni analiştii de la Goldman Sachs, transmite Bloomberg.
AGERPRES - mar, 21 sept. 2021, 10:12
India va avea a cincea mare piaţă bursieră - Goldman Sachs

În următorii doi-trei ani, capitalizarea bursieră ar putea creşte cu aproape 400 miliarde de dolari în urma noilor Oferte Publice Iniţiale (IPO), susţine analistul Sunil Koul.

„Ne menţinem aşteptările unei redresări solide ciclice şi a unor fluxuri de numerar. În plus, potenţialul de creştere al noilor sectoare ale economiei sprijină opiniile noastre pe termen mediu”, apreciază Goldman Sachs.

Aceştia susţin că: „Investitorii pot găsi oportunităţi financiare atractive, atât timp cât nu plătesc în plus pentru creştere, aşa cum s-a văzut în randamentul pozitiv semnificativ al acţiunilor chineze din noile sectoare ale economiei în ultimul deceniu”.

India intenţionează să vândă în următorii patru ani active deţinute de stat în valoare de 6.000 miliarde de rupii (80,90 miliarde de dolari), conform planurilor de privatizare anunţate în bugetul pentru perioada 2021/2022, pentru a-şi întări finanţele publice şi a stimula creşterea celei de-a treia mari economii asiatice, a anunţat luna trecută Amitabh Kant, şeful organizaţiei guvernamentale NITI Aayog.

Urmează să fie vândute gazoducte, autostrăzi, active din domeniul feroviar şi de telecomunicaţii, şi facilităţi de depozitare, printre alte active, a informat Kant la o conferinţă de presă.

Autorităţile vor să listeze compania de stat Life Insurance Corp of India şi să privatizeze rafinăria Bharat Petroleum Corp Ltd şi operatorul aerian Air India Ltd.

Câştigurile din privatizare sunt cruciale pentru India, care a raportat un deficit fiscal record de 9,3% din PIB în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2021, când
economia s-a contractat cu 7,3%. Guvernul vrea să reducă deficitul fiscal la 6,8% din PIB în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2022, când economia ar urma să înregistreze un avans de 10,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Oslo limitează accesul vaselor de pescuit rusești în porturile norvegiene
Oslo limitează accesul vaselor de pescuit rusești în porturile norvegiene
Norvegia a anunţat joi că limitează accesul navelor de pescuit ruseşti în porturile sale şi va controla mai riguros vasele respective, pentru a evita folosirea acestora la evitarea......
Volkswagen urmează să investească peste 1 miliard de euro în China – surse Reuters
Volkswagen urmează să investească peste 1 miliard de euro în China – surse Reuters
Volkswagen intenţionează să facă o investiţie masivă în societatea sa mixtă din China pe segmentul de software, au ...
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru încă 60 de zile
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru încă 60 de zile
Starea de urgenţă instituită în Republica Moldova pe 24 februarie, în urma invaziei ruse în Ucraina, a fost prelungită ...
Xiaomi redefineşte stilul de viaţă modern prin lansarea unei game extinse de produse AIoT
Xiaomi redefineşte stilul de viaţă modern prin lansarea unei game extinse de produse AIoT
Aspiratoarele robot, prima serie de aspiratoare umed-uscate Xiaomi, televizoarele inteligente, un nou smart band și o tabletă ...