1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Indienii de la Mittal vând bucăţi din una dintre cele mai vechi fabrici din România

ArcelorMittal Hunedoara a scos la vânzare terenuri de 10 hectare din interiorul combinatului, mai multe hale şi apartamente din localitate. Ofertele se aşteaptă până pe 30 noiembrie

14 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

ArcelorMittal Hunedoara a scos la vânzare mai multe părţi din combinatul siderurgic din localitate, potrivit unui anunţ din presa centrală. Printre activele pe care indienii le vând se numără mai multe terenuri din cadrul combinatului, în total 10 hectare, blocul administrativ cu o suprafaţă desfăşurată de 80.000 de metri pătraţi, laboratorul central de 2.500 de metri pătraţi, mai multe gasoniere şi apartamente din localitate, microturnătoria, microcantina, hala îmbuteliere oxigen şi un spaţiu comercial situat pe un bulevard din Hunedoara.

Anunţul de vânzare nu este însoţit de de un preţ cerut pe active. Ofertele eventualilor cumpărători interesaţi vor fi trimise în plic pe adresa Direcţiei Vânzări a companie ArcelorMittal Hunedoara până la 30 noiembrie.

O bună parte din ceea ce însemna fostul Combinat Siderurgic Hunedoara este acum dezafectată sau în conservare. Practic, combinatul mai are două mari active funcţionale, laminorul de Euro Profile care a fost inagurat chiar în acest an în urma unei investiţii de 45 de milioane de euro şi oţelăria electrică 2.

Combinatul din Hunedoara îşi are originile tocmai în 1884 când s-au înfiinţat Uzinele de Fier Hunedoara. Până la Revoluţa din 1989, Combinatul era cel mai mare producător de profile şi ţagle din România având şi o componentă de producţie de sârmă. O echipă de specialişti de la Hunedoara este cea care a pus bazele Sidex-ului gălăţean, la acea dată, unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din lume.

Suderurgica Hunedoara a intrat în portofoliul Mittal Steel, actualul ArcelorMittal, în 2004 în mandatul primerul Adrian Năstase. La acea dată fabrica avea aproape 6.000d e angajaţi, În prezent, mai sunt circa 800.

ArcelorMittal este cel mai mare jucător mondial din industria oţelului cu 7% din producţia mondială. Anul trecut, ArcelorMittal a avut venituri de91 de miliarde de dolari. În România, grupul indiano-luxemburghez mai deţine fabricile de la Galaţi, Roman şi Iaşi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO