1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Industria, în primele opt luni: Comenzile noi au crescut cu 8,6%. Cifra de afaceri cu 4,2%

Comenzile noi din industrie, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă, au crescut în primele opt luni cu 8,6%, susţinute de bunurile de capital şi cele de uz curent, iar cifra de afaceri din industrie a urcat cu 4,2% în termeni nominali, pe fondul avansului industriei prelucrătoare.

07 oct, 2013 | Mediafax

Comenzile noi din industria bunurilor de capital au înregistrat în primele opt luni o creştere de 21,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele din industria bunurilor de uz curent de 5,5%, iar comenzile din industria bunurilor de folosinţă îndelungată au avansat cu 3,1%. Scǎderi s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare, de 6,5%, potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În august, comenzile din industrie au scăzut faţă de iulie cu 1,9%, însă au avansat cu 6% faţă de august 2012.

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele opt luni cu 4,2% pe total piaţă, în termeni nominali, datorită avansului industriei prelucrătoare (4,5%). Pe de altă parte, industria extractivǎ a scǎzut cu 4,4%.

"Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în urmǎtoarele sectoare: industria bunurilor de capital (17,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,5%), industria bunurilor de uz curent (2,7%) şi industria bunurilor intermediare (0,2%). Industria energetică a scǎzut cu 11,8%", se arată în comunicatul INS.

În luna august, cifra de afaceri din industrie a scǎzut faţă de iulie cu 10,4%, pe fondul reducerilor din industria prelucrătoare (-10,6%) şi din industria extractivă (-2,3%). Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cifra de afaceri a crescut cu 0,5%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO