Industria jocurilor de noroc este în continuare împinsă către online

Industria jocurilor de noroc online a avut o dezvoltare continuă în ultimul deceniu, datorită tehnologiilor implementate și avantajelor prezentate de acest mediu de joc.
Ion Dobreanu - joi, 14 iul. 2022, 13:49
Industria jocurilor de noroc este în continuare împinsă către online

Deschiderea unui cont se face astăzi foarte rapid. În acest sens, putem da exemplu procesul de înregistrare Betano, care durează numai trei minute.

Perioada pandemică a avut un rol accelerator în migrarea pariorilor spre operatorii de pe internet, în contextul în care agențiile terestre fie au fost închise, fie au funcționat la capacitate redusă. Deși „în acte” pandemia nu mai există, coronavirusul a revenit în forță în ultima lună. În România și în alte țări din lume numărul îmbolnăvirilor crește de la o săptămână la alta, iar unele state au reînceput să ia măsuri pentru limitarea răspândirii bolii.

De exemplu, în Macao, țară care se bazează 80% pe venituri din jocurile de noroc, majoritatea afacerilor au fost închise, iar locuitorii sunt supuși testării în masă. Acțiunile celor mai importante cazinouri s-au prăbușit la bursă, Sands China scăzând cu peste 8%, în timp ce MGM China, Wynn Macau, Galaxy Entertainment, Melco și SJM Holdings au acțiuni mai ieftine cu 4%-7%.

Operatorii offline se gândesc la ce e mai rău

Valul al șaselea al pandemiei pare a căpăta o amplitudine tot mai mare, astfel că operatorii de jocuri de noroc să gândesc la ce este mai rău. Cei care nu sunt prezenți încă pe internet fac demersuri pentru lansarea platformelor online și pentru obținerea licenţei ONJN pe acest segment. Pericolul închiderii sau restricționării, la care sunt expuse agențiile terestre, nu reprezintă, însă, singurul motiv pentru care actorii de pe piața de gambling doresc să treacă în online. Un alt argument solid este eficientizarea costurilor.

Un operator care coordonează o rețea stradală de case de pariuri sau de cazinouri are cheltuieli cu chiria spațiilor, cu utilitățile, cu logistica, cu salariile unui personal numeros ș.a. Pe de altă parte, un operator online are încasări mai mari și cheltuieli mai puține, pentru că nu mai plătește chirii multiple, ci numai găzduire pe un server.

Un mediu ideal pentru petrecerea timpului liber

De asemenea, cei mai mulți pasionați de gambling s-au mutat pe internet, întrucât acolo au găsit un mediu ideal pentru petrecerea timpului liber și un cadru care favorizează obținerea profitului pe termen lung. În primul rând, este vorba despre accesibilitate, confort și siguranță. Prin accesibilitate ne referim la faptul că agențiile de pariuri și cazinourile online au program non-stop, cu excepția câtorva minute pe săptămână în care au loc operațiuni de mentenanță a site-ului. Nu numai că jucătorul se poate conecta la sursa de divertisment la orice oră, ci o poate face de oriunde, datorită faptului că platformele sunt disponibile și pe dispozitivele mobile.

Confortul este oferit de posibilitatea de a juca din fotoliu sau de pe canapea, nu de pe un scaun din agenție care, uneori, este incomod. În plus, în contextul revenirii pandemiei de coronavirus, mediul online oferă garanția jocului în siguranță. Cine joacă pe internet nu stă lângă persoane necunoscute, care nu numai că pot fi bolnave, dar pot deveni și agresive, din diferite motive.

Distracția online reprezintă viitorul

Illegal online gambling scheme dismantled, press release, 12-11-2018

Alți factori pentru care majoritatea pasionaților de jocuri de noroc au trecut pe internet sunt ofertele promoționale și ofertele de jocuri foarte bogate. Toți operatorii online oferă recompense clienților noi, dar și celor existenți, astfel încât aceștia se pot distra mai mult decât le-ar permite suma cu care aleg să își alimenteze contul. În cazul pariurilor sportive, aceste recompense constau în fonduri suplimentare, pariuri gratuite, pariuri fără risc, cote mărite ș.a. La rândul lor, jucătorii la cazinou beneficiază de fonduri suplimentare, rotiri gratuite, jetoane gratuite, vouchere bingo, tichete pentru competiții de poker etc.

În același timp, nicio agenție de pariuri stradală și niciun cazinou terestru nu pot oferi atâtea opțiuni de pariere/jocuri precum o platformă online. De exemplu, există cazinouri online cu peste 1.700 de sloturi. Doar cele mai mari cazinouri offline din lume pot găzdui un număr comparabil de aparate de păcănele. Comparația poate fi dusă mai departe la nivelul discuției despre Payout (procentul din fiecare miză cu care este alimentat fonduri de premiere), raportul fiind net favorabil tot platformelor de pe internet.

Pe fondul progresului tehnologic cu efecte imediate asupra a tot ce înseamnă activitate pe internet, specialiștii din domeniu sunt de părere că segmentul online reprezintă prezentul și, mai ales, viitorul industriei de jocuri de noroc.

Te-ar mai putea interesa și
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor fiscale de către băncile centrale
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat asupra exuberanţei excesive a pieţelor, în condiţiile în care investitorii urmăresc cu atenţie deciziile băncilor centrale, care vor să......
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual ...
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu ...
Reprezentanţii companiei Ingka Investments susţin că practicile acesteia de gestionare a pădurilor sunt stabilite în ...
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acţionarii Stellantis au aprobat marţi compensaţia pentru conducerea producătorului auto acordată pentru rezultatele ...