1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

After Business

O altfel de vacanţă în România: Dormi în hotelul tren şi te deplasezi cu mocăniţa

Pentru o vacanţă inedită puteţi alege să dormiţi într-un tren recondiţionat iar ziua aveţi parte de o plimbare cu mocăniţa.

29 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

În gara din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, un hotel-tren îşi aşteaptă turiștii

Inaugurat anul trecut, hotelul tren, denumit Carpatia Express, este format dintr-o locomotivă cu abur, un vagon restaurant şi două vagoane de dormit, fiecare cu zece cabine de două locuri. Acestea au fost produse de Republica Democrată Germană pentru căile ferate ale Cehoslovaciei. Chiar dacă astăzi nu mai circulă, turiştii români, dar şi cei străini se cazează cel puţini o noapte în tren şi se plimbă a doua zi cu mocaniţa pe ultima cale ferată forestieră din țară care însă este activă, atunci când vizitează Maramureşul. Trenul a fost recondiţionat cu ajutorul unei fundaţii elveţiene.

"Am avut şi turişti străini care au ales pachetul de cazare pentru o singură noapte. Am avut un cuplu mai în vârstă din Australia care a vizitat zona, dar şi un grup mai mic din Thailanda. În general, gradul de ocupare este de zece persoane/zi, dar sunt zile în care avem mai mulţi turişti. Chiar în acest weekend avem un grup de 40 de turişti din Anglia care ne sunt oaspeţi", a declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentantul CFF Vişeu de Sus.

Care sunt prețurile

Pachetul de bază costă 159 de lei/persoană şi include cazarea pentru o noapte în regim double, o cină şi un mic dejun în vagonul-restaurant iar a doua zi, la 9 dimineaţa se pleacă cu Mocăniţa până la Paltin. Plimbarea cu mocanița durează aproximativ cinci ore. La Paltin, turiştii pot admira împrejurimile iar firma organizatoare le pune la dispoziţie şi servicii de catering, contra cost. Pentru două nopţi de cazare, preţul este de 278 de lei/persoană.

În plus, se pot organiza şi chartere cu mocaniţa pentru grupuri mai mari. Reprezentantul CFF Vişeu ne-a declarat că anul acesta cererile pe acest segment au fost mai mici faţă de anul trecut.

Pentru cei care nu doresc să se cazeze în hotelul-tren, au în apropiere un parc de rulote, dar şi un bar. Cina în vagonul restaurant costă 69 de lei iar plimbarea cu mocaniţa costă 45 de lei/persoană, 39 de lei pentru studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi şi 32 de lei pentru copii cu vârste între 6 şi 16 ani.

Firma care se ocupă de hotel şi mocaniţe a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 226.000 de euro şi un profit de peste 15.000 de euro. În 2010, cifra de afaceri a fost de 120.000 de euro, iar profitul de aproximativ 1.900 de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO