Înfiinţarea a zece companii municipale, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CGMB

Înfiinţarea a zece companii municipale figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 29 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Economica.net - vin, 24 mart. 2017, 09:29
Înfiinţarea a zece companii municipale, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CGMB

Cele zece proiecte de hotărâre prevăd aprobarea înfiinţării Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti; Companiei Municipale Energetice; Companiei Municipale Consolidări; Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje; Companiei Municipale Parking; Companiei Municipale Managementul Traficului; Companiei Municipale Medicale; Companiei Municipale Turistice; Companiei Municipale Parcuri şi Grădini; Companiei Municipale Agrement.

Societăţile pe acţiuni vor avea ca membri fondatori Municipiul Bucureşti prin CGMB şi SC Service Ciclop SA. Capitalul social al societăţilor ar urma să fie de 120.000 lei, respectiv 12.000 acţiuni nominative cu valoare nominală de zece lei fiecare. Structura acţionariatului pentru aceste societăţi va fi: Municipiul Bucureşti prin CGMB – 11.988 acţiuni, reprezentând 99,9% din capitalul social, SC Service Ciclop SA – subscrie un număr de 12 acţiuni reprezentând 0,1% din capitalul social.

Potrivit proiectelor de hotărâre postate pe site-ul PMB, sediul social al acestor societăţi se va afla pe str. Aristide Demetriade nr. 2, et, 2, conform unui contract de comodat încheiat între societatea APA NOVA Bucureşti SA şi Municipiul Bucureşti prin primarul general. Fiecărei societăţi ar urma să îi revină câte un birou la adresa menţionată.

În cazul Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA principalul domeniu de activitate va fi reprezentat de activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă, iar activităţile secundare vor consta în: cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea; activităţi de testare şi analize tehnice.

Compania Municipală Energetică Bucureşti SA va avea ca domeniu principal de activitate furnizarea de abur şi aer condiţionat. Activităţile secundare vor consta în: producţia de energie electrică; transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice; producţia gazelor; distribuţia combustibililor gazoşi, prin conducte; cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing; administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.

Compania Municipală Consolidări SA va avea ca principal domeniu de activitate: alte lucrări speciale de construcţii (CAEN 439). De asemenea, societatea va desfăşura ca activităţi secundare: lucrări de instalaţii electrice, instalaţii sanitare, de încălzire şi aer condiţionat; alte lucrări de instalaţii pentru construcţii; lucrări de ipsoserie, tâmplărie, dulgherie, pardosire, placare a pereţilor, vopsitorie, zugrăveli, montări de geamuri, finisare; lucrări de învelitori, şarpante şi terase la construcţii; lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale; activităţi de închiriere şi leasing de maşini şi echipamente pentru construcţii; cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing; administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.

Compania Municipală Parking Bucureşti SA va avea ca domeniu principal de activitate: activităţi anexe pentru transporturi (CAEN 522). Activităţi secundare: cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing; administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.

În cazul Companiei Municipale Medicale Bucureşti SA, domeniul principal de activitate va consta în: activităţi imobiliare pe bază de comision sau contract. Societatea va desfăşura şi următoarele activităţi secundare: alte activităţi referitoare la sănătatea umană; activităţi ale centrelor de îngrijire medicală; activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure; activităţi de îngrijire zilnică pentru copii; alte activităţi de asistenţă socială, fără cazare; cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.

Compania Municipală Turistică Bucureşti SA îşi propune ca domeniu principal de activitate: alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică (CAEN 799). Societatea va desfăşura următoarele activităţi secundare: activităţi ale agenţiilor turistice; activităţi ale tur-operatorilor; cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing; administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.

Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA se va ocupa în principal de activităţi de întreţine peisagistică. Activităţi secundare: cultivarea altor plante nepermanente şi a plantelor pentru înmulţire; lucrări de tâmplărie şi dulgherie; cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing; administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.

Compania Municipală Agrement Bucureşti SA va avea ca domeniu principal: alte activităţi recreative şi distractive, fiind vorba de cele desfăşurate în bâlciuri şi parcuri de distracţii. Societatea va desfăşura şi următoarele activităţi secundare: parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere; baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor; cumpărarea şi vânzarea bunurilor imobiliare proprii; închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing: administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract; alte activităţi recreative şi distractive.

Te-ar mai putea interesa și
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri totale de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13% față de anul......
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum ...
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean ...
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...