Marii retalieri apasă acceleraţia: infuzie de 80 de milioane de euro într-o singură lună

Francezii de la Auchan, nemţii de la Lidl şi grecii de la Jumbo au făcut, în luna februarie, o infuzie de capital în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. Toţi au proiecte de dezvoltare în derulare.
Alina Stanciu - Dum, 29 mart. 2015, 21:04
Marii retalieri apasă acceleraţia: infuzie de 80 de milioane de euro într-o singură lună

Retailul a atras în luna februarie cele mai mari trei infuzii de capital străin, se arată într-o analiză a Oficiului Naţional al registrului Comerţului. Cea mai mare sumă, de 30,6 de milioane de euro, provine din Olanda şi finanţează planurile de expansiune ale retailerului francez Auchan, cel mai mare al doilea operator de hipermarketuri la nivel naţional.

Compania tocmai a inaugurat, la Braşov, un mall de 45.000 de mp pe care l-a construit pe terenul fostei fabrici Tractorul în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro. Centrul comercial Coresi cuprinde o galerie comercială şi un hipermarket de 13.000 mp, al 33-lea al francezilor. 

Totodată, discounterul german Lidl a primit, la început de an, de la compania mamă peste 30,5 milioane de euro, cel mai probabil tot pentru extinderea lanţului de magazine. Retailerul german va inaugura, în data de 2 aprilie, un nou magazin în sectorul şase al Capitalei şi au în plan pentru anul acesta inaugurarea altor 9 unităţi. 

Şi Jumbo, cel mai mare comerciant de jucării şi articole pentru casă, se pregăteşte financiar pentru noi deschideri de magazine. Au primit din Grecia aproximativ 20,2 milioane de euro necesari reamenajării fostelor unităţi OBI pe care le-au închiriat anul trecut. 

Retailerul grec şi-a pus sâmbăta trecută sigla pe cel de-al cincilea magazin din România. Unitatea de 12.000 de mp este în Arad, în spaţiul ocupat până anul trecut de retailerul de bricolak OBI, pe Calea Radnei 298. Lanţul, care a intrat pe plan local în 2013, mai are două unităţi în Bucureşti şi câte una în Timişoara şi Oradea.

Pentru anul în curs, grecii mai au în plan inaugurarea unei unităţi de 12.000 de mp în Ploieşti, situată la ieşirea din oraş, în parcul de retail din comuna Blejoi, şi a unui magazin  de aproximativ aceeaşi suprafaţă care se va deschide în Piteşti, în partea de nord a oraşului pe str. C. Doborgeanu-Gherea nr. 1. Ambele unităţi vor fi inaugurate în perioada iunie-iulie, înainte de începerea şcolii. Jumbo are deja cinci magazine în ţara noastră, ultimul deschis, la începutul lunii martie, fiind la Arad.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...