ING a fost amendată în Ungaria pentru comisioanele percepute clienţilor

Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Ungaria (PSZAF) a amendat vineri divizia locală de administrare a fondurilor aparţinând grupului olandez ING Groep NV cu 200 milioane forinţi (941.000 dolari) pentru că a perceput clienţilor comisioane care nu erau necesare, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 19 oct. 2012, 13:19
ING a fost amendată în Ungaria pentru comisioanele percepute clienţilor

PSAZF a precizat că ancheta sa care a început în luna ianuarie 2008 a descoperit că ING a perceput clienţilor comisioane nejustificate în valoare de 3,2 miliarde de forinţi. În plus, în loc să investească direct în fondurile străine, ING şi-a folosit fondurile domestice ca intermediari pentru a-şi creşte veniturile.

‘Obiectivul acestei metode de investiţii nu a fost acela de a atinge un randament mai mare pentru membrii fondurilor, ci să asigure un nivel adecvat de profit pentru managerul de fonduri’, a anunţat PSZAF într-un comunicat.

Guvernul ungar a anunţat miercuri că vrea să acopere deficitul bugetar prin taxarea băncilor şi introducerea unei noi taxe pe tranzacţiile financiare, ceea ce va crea probleme pentru grupurile bancare care operează în Ungaria.

Guvernul de la Budapesta va implementa anul viitor noi măsuri fiscale în valoare de 367 miliarde de forinţi (1,3 miliarde de euro) pentru a se asigura că ţinta de deficit bugetar va fi respectată. Printre măsurile anunţate se numără dublarea taxei pe tranzacţiile financiare până la 0,2%, faţă de 0,1% cât se preconiza iniţial, ceea ce va aduce venituri de 130 miliarde de forinţi. De asemenea, contrar planurilor anterioare, guvernul ungar nu va reduce la jumătate taxa specială pe bănci în 2013, ceea ce va aduce venituri suplimentare de 72 miliarde forinţi.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...