ING Asigurări: Profitul s-a înjumătăţit. Subscrierile au scăzut cu 1,2%, la 402,8 milioane lei

ING Asigurări de Viaţă a subscris, în primele nouă luni, prime de 402,8 milioane de lei, în scădere cu 1,2% faţă de septembrie 2011, iar profitul brut s-a înjumătăţit, la 13,1 milioane de lei, de la 25,5 milioane de lei, a anunţat compania.
Economica.net - mie, 07 nov. 2012, 13:46
ING Asigurări: Profitul s-a înjumătăţit. Subscrierile au scăzut cu 1,2%, la 402,8 milioane lei

Câştigul brut obţinut corespunde celui bugetat şi asumat ca nivel de normalitate în contextul realităţilor economice actuale, reflectând investiţiile importante realizate de ING pentru viitor, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

În perioada analizată, valoarea beneficiilor plătite de ING pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane de lei, cu 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011.

Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane de lei, a fost reprezentată de beneficii plătite clienților pentru contracte ajunse la maturitate.

Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,3 miliarde de lei la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 este cu 4% mai mare faţă de cel realizat în perioada similară din 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, pe ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011. 74% din numărul total de poliţe subscrise în ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip tradițional, faţă de 65% în acelaşi interval din 2011”, se arată în comunicat.

În portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni, nivelul mediu al sumei asigurate a fost de 49.294 lei, în urcare cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,58 față de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

„La fel ca întreaga economie, industria de asigurări de viaţă se găseşte în 2012 într-o zonă de evoluţie cel mult moderată, fiind marcată de volatilitatea pieţelor financiare internaţionale şi de presiunile încă existente asupra veniturilor, comportamentului de consum şi capacităţii de economisire a populaţiei. (…) Rezultatele obţinute confirmă strategia noastră: numărul de contracte reziliate şi răscumpărate continuă să scadă, marcând o diminuare cu 11% în ianuarie-septembrie 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (…)”, a declarat directorul general al ING Asigurări de Viaţă, Bram Boon.

Înfiinţată în 1997, compania este membră a grupului olandez ING, prezent în România şi prin ING Bank şi ING Fond de Pensii.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac (P)
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac (P)
Dyson lansează primele sale căști de înaltă fidelitate, exclusiv audio: căștile Dyson OnTrac. Oferind cea mai bună anulare a zgomotului din clasa lor, aceste căști oferă până la 55 de......
Anunț important de la PPC (fosta Enel) în aceste zile caniculare
Anunț important de la PPC (fosta Enel) în aceste zile caniculare
Un număr de 47 de magazine ale PPC Energie și PPC Energie Muntenia din București și mai multe orașe ale țării au deschis ...
Meta negociază preluarea a unui pachet de 5% din acțiunile producătorului de ochelari Ray-Ban
Meta negociază preluarea a unui pachet de 5% din acțiunile producătorului de ochelari Ray-Ban
Gigantul social media Meta Platforms poartă discuţii pentru preluarea unei participaţii de aproximativ 5% la EssilorLuxottica, ...
Companiile Rețele Electrice obțin credite de 1 miliard de lei de la un consorțiu de bănci condus de BERD, pentru a finanța programele de investiții
Companiile Rețele Electrice obțin credite de 1 miliard de lei de la un consorțiu de bănci condus de BERD, pentru a finanța ...
Companiile Rețele Electrice, parte a Grupului PPC, au semnat astăzi contracte de creditare în valoare de un miliard de ...