ING Bank a intermediat, alături de un consorţiu de bănci, a doua emisiune de obligaţiuni verzi, pentru NEPI Rockcastle

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle - cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a anunţat luni banca.
AGERPRES - lun, 07 feb. 2022, 13:40
ING Bank a intermediat, alături de un consorţiu de bănci, a doua emisiune de obligaţiuni verzi, pentru NEPI Rockcastle

Astfel, fondurile vor fi utilizate pentru refinanţarea portofoliului de clădiri sustenabile şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică ale grupului NEPI Rockcastle, scrie Agerpres.

Emisiunea a generat un interes masiv din partea investitorilor, în special a celor dedicaţi proiectelor de sustenabilitate. Astfel, oferta a fost suprasubscrisă de aproape 3 ori, ajungând la peste 1,5 miliarde de euro, reflectând încrederea investitorilor în modelul de business al grupului şi strategia financiară prudentă. Obligaţiunile au o maturitate de 8 ani şi un cupon fix anual de 2%.

„În 2020, am structurat programul de finanţare verde şi am intermediat prima obligaţiune verde pentru NEPI Rockcastle, în valoare de 500 milioane de euro. Iar în 2021, am transformat creditul în valoare de 100 milioane euro acordat grupului într-unul verde, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă). În ING, ne propunem să fim banca pentru sustenabilitate şi credem că avem nevoie de progres, nu perfecţiune, şi sprijinim fiecare pas al clienţilor noştri pentru diminuarea impactului schimbărilor climatice”, a afirmat Claudiu Sabău, Head of Clients, divizia Wholesale Banking, ING Bank România.

Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost aranjată de către un consorţiu de bănci: ING Bank, Citi, J.P. Morgan, Societe Generale şi UniCredit.

La nivel global, ING este lider pe segmentul obligaţiunilor sustenabile, cu aproape 190 tranzacţii de sustenabilitate în primele nouă luni ale anului 2021. Anul trecut, ING s-a alăturat alianţei bancare Net-Zero, cu scopul de a reduce emisiile de gaze de seră şi de a atinge emisii nete zero până în anul 2050. Prin propria metodologie Terra, ING îşi continuă strategia de a identifica oportunităţi pentru finanţare verde şi de a sprijini obiectivele sustenabile ale clienţilor săi prin soluţii financiare dedicate, cunoştinţe şi expertiză.

Totodată, conform clasamentului realizat de compania de cercetare Corporate Knights în luna ianuarie 2022, ING se află pe locul 61 în topul celor mai sustenabile 100 de corporaţii din lume, din aproape 7000 analizate.

Potrivit unui studiu lansat de ING anul trecut, 72% dintre investitori au declarat că au un apetit mai mare pentru portofolii de proiecte verzi şi vor mai multă transparenţă din partea companiilor cu privire la obiectivele lor de sustenabilitate. Combaterea schimbărilor climatice se află în topul priorităţilor de sustenabilitate pentru peste jumătate din investitorii instituţionali care au participat la studiul ING.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

NEPI Rockcastle este principalul investitor şi dezvoltator de proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est. Grupul deţine un portofoliu excepţional de proprietăţi cu poziţie cheie în România, Polonia, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia şi Lituania, şi se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est. Cultura şi strategia NEPI Rockcastle se concentrează pe planificare, calitatea execuţiei, sustenabilitate, etică şi evaluarea timpurie a riscurilor. În România, NEPI Rockcastle deţine 20 de centre comerciale în cele mai importante oraşe din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...