ING Bank România susţine cu un credit de 2,6 milioane euro compania General Membrane

ING Bank România a acordat un credit de 2,6 milioane de euro companiei General Membrane, unul dintre cei mai mari producători din România de membrane bituminoase pentru industria construcţiilor, de produse lichide impermeabilizante şi polistiren expandat.
AGERPRES - mie, 11 oct. 2023, 14:08
ING Bank România susţine cu un credit de 2,6 milioane euro compania General Membrane

Conform unui comunicat al băncii, cu finanţarea primită de la ING, compania General Membrane a avut în vedere două investiţii importante: construcţia unei noi hale de producţie pentru polistiren expandat şi instalarea unui sistem fotovoltaic integrat pe acoperişul fabricii de la Buzău, scrie Agerpres.

„Ne bucurăm să fim alături de compania General Membrane, să le sprijinim planurile de a-şi creşte afacerea şi de a construi o nouă unitate de producţie în Buzău, care va conduce la crearea de noi locuri de muncă. Parteneriatul cu compania General Membrane datează din 2008, la scurt timp de la înfiinţarea companiei în România şi începutul activităţii de producţie în judeţul Buzău. Suntem determinaţi să îi susţinem în continuare pentru a-şi dezvolta capacităţile de producţie şi portofoliul de produse, dar şi pentru a valorifica noi oportunităţi de afaceri”, a declarat Alexandrina Băluţă, manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

În anul 2022, compania General Membrane a înregistrat o cifră de afaceri de 108 milioane de lei. Activitatea companiei se desfăşoară în judeţul Buzău, pe o suprafaţă de peste 28.000 de metri pătraţi, care include hale de producţie, laboratoare şi spaţii de birouri cu aproape 100 de angajaţi. Noua fabrică de polistiren expandat va genera o creştere cu 20% a numărului de angajaţi.

„Nevoia creşterii producţiei de polistiren expandat atât pentru piaţa autohtonă, cât şi pentru export, înseamnă pentru companie o recunoaştere a calităţii produselor şi o încredere a partenerilor în procesele noastre de producţie şi distribuţie. Totodată, suntem preocupaţi de promovarea tehnicilor de construcţie durabile. Astfel, pe lângă certificările obţinute ce urmăresc standardele internaţionale privind mediul înconjurător, am decis să ne alăturăm organizaţiei Green Building Council SUA (USGBC). Istoria General Membrane a început în Italia, în Ceggia, lângă Veneţia. De peste 17 ani, activăm şi în România, în judeţul Buzău, cu mai multe linii de producţie. Le mulţumim partenerilor de la ING Bank România pentru încrederea acordată companiei. Finanţarea este foarte importantă pentru că ne ajută să ne dezvoltăm afacerile în România, ceea ce reprezintă o direcţie strategică pentru noi”, a spus Dorin Florea, director general în cadrul General Membrane.

Compania General Membrane are peste 600 de clienţi, iar produsele sunt comercializate prin şapte puncte de lucru, situate în Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Suceava, Timişoara şi Bucureşti. Activitatea comercială se realizează prin reţeaua proprie de distribuţie pe zona României, Moldovei şi Bulgariei şi prin intermediul magazinelor de bricolaj.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, cu peste 1,7 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Te-ar mai putea interesa și
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în stațiile propri, la doar o zi de la precedenta ieftinire. Asta face ca......
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă ...
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...