1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

ING vrea cel puţin 7 mld. dolari pentru asigurările din Asia. MetLife este un potenţial cumpărător

Grupul olandez de servicii financiare ING vrea să obţină cel puţin 7 miliarde de dolari pentru divizia de asigurări din Asia, de preluarea căreia sunt interesate mai multe grupuri, inclusiv MetLife, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

26 mar, 2012 | Mediafax

ING vrea să distribuie până la jumătatea lunii aprilie părţilor interesate anumite informaţii financiare privind operaţiunile scoase la vânzare, a arătat una dintre surse.

Printre companiile care ar putea face oferte se numără AIA Group, Prudential Financial, KB Financial şi Manulife Financial, au adăugat sursele citate.

ING trebuie să vândă până la finele anului viitor operaţiunile de asigurări, pentru a respecta condiţiile impuse de Comisia Europeană în schimbul aprobării ajutorului de stat primit de companie în urma crizei financiare mondiale din 2008-2009.

Grupul financiar a renunţat la intenţia de a combina operaţiunile de asigurări din Europa şi Asia într-o singură companie, care să deruleze ulterior o ofertă publică iniţială, optând pentru vânzarea separată a diviziei asiatice, mult mai atractivă decât activele europene pentru potenţialii cumpărători, pe fondul deteriorării situaţiei din zona euro.

Sursele citate au adăugat că AIA, Prudential Financial, MetLife, Manulife şi KB Financial au contractat consilieri finnciari pentru a studia oferte în vederea preluării operaţiunilor vizate.

Banca Generali, o companie de servicii financiare controlată de grupul italian de asigurări Generali, şi holdingul Great Eastern şi-au exprimat de asemenea interesul în activele asiatice de asigurări ale ING, au spus două dintre persoane.

Analistul Rabobank Cor Kluis estimează că operaţiunile de asigurări din Asia ale ING ar putea atrage un preţ de vânzare de aproxiamtiv 5,8 miliarde euro (7,7 miliarde de dolari). După plata datoriilor, ING ar consemna un câştig în numerar de 4,2 miliarde euro.

ING a investit 5 miliarde euro în Asia, potrivit unei analize a băncii americane de investiţii JPMorgan Chase, care oferă grupului olandez, împreună cu Goldman Sachs, servicii de consiliere pentru vânzarea operaţiunilor asiatice de asigurări.

Grupul olandez vrea să vândă şi divizia de administrare de active din Asia, pentru care ar putea încasa până la un miliard de dolari, a adăugat una dintre surse.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO