1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

INHGA: Debitul Dunării creşte până la 5.400 mc/s în următoarele zile, peste media multianuală a lunii septembrie

Debitul fluviului Dunărea va fi în creştere în următoarele zile, până la valoarea de 5.400 metri cubi/secundă (mc/s), cu 1.600 mc/s peste media multianuală a lunii septembrie, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), emisă pentru intervalul 24-30 septembrie 2017.

24 sep, 2017 | Agerpres

'Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele cinci zile ale intervalului până la valoarea de 5.400 mc/s, apoi staţionar până la sfârşitul intervalului, situându-se peste media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând prima zi a intervalului, când vor fi staţionare pe sectorul Brăila - Tulcea', conform prognozei hidrologice.

În ceea ce priveşte prognoza pe râuri, valabilă în aceeaşi perioadă, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, în prima zi a intervalului de prognoză, datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din nordul, vestul, centrul şi estul ţării. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare. Hidrologii avertizează că sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din nordul, centrul şi nord-estul ţării datorită precipitaţiilor prognozate, sub formă de aversă.

'În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare în primele două zile', se menţionează în prognoza emisă pentru perioada 24-30 septembrie 2017.

Potrivit INHGA, în luna septembrie, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Cibin şi Ialomiţa superioară şi mijlocie, unde vor avea valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare.

În ceea ce priveşte Dunărea, în luna septembrie, debitele medii lunare pe Dunăre la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) vor fi situate între 2.400 mc/s şi 3.500 mc/s, faţă de o medie multianuală de 3.800 mc/s.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO