Înmatriculările Dacia în Europa s-au majorat cu 5,9% în prima jumătate a lui 2022

Dacia a anunțat astăzi că înmatriculările sale în Europa s-au majorat în primul semestru al anului cu 5,9%, până la 277.885 unități.
Robert Stan - mar, 12 iul. 2022, 09:52
Înmatriculările Dacia în Europa s-au majorat cu 5,9% în prima jumătate a lui 2022

Conform oficialilor Dacia, marcă a grupului francez Renault, marca este singura din Top 20 din Europa care a înregistrat creștere în primele șase luni din 2022. Dacia și-a majorat cota de piață cu 0,8 puncte procentuale, până la 3,9%, în ciuda unei scăderi a pieței europene cu 14,6%.

Modele Dacia cu cel mai mare volum al înmatriculărilor sunt, în ordine, Sandero (112.000 de unități, în creștere cu 1,8% față de primul semestru din 2021), Duster (99.000 de unități, în creștere cu 5,5%), Spring (20.000 de unități) și Jogger (21.700 de unități).

Dacia ocupă locul 3 în Europa în privința vânzărilor de vehicule cu amănuntul. Sandero a rămas cel mai bine vândut model pentru cumpărătorii cu amănuntul din Europa în fiecare an din 2017, în timp ce Duster își consolidează poziția de cel mai bine vândut SUV pentru retail din Europa din 2018.

Oficialii Dacia consideră că „această performanță are la bază pe rate de cucerire de noi clienți și loialitate la cel mai bun nivel al pieței”. 76% dintre cumpărătorii Dacia dețineau anterior o altă marcă de vehicule, iar 64% dintre proprietarii Dacia rămân la Dacia la momentul reînnoirii mașinii.

Și noile modele au rezultate cât se poate de bune. Modelul electric Dacia Spring a înregistrat lunar peste 5.000 de comenzi în prima jumătate a anului, iar Jogger a fost comandat în peste 50.000 de exemplare în primele șase luni din 2022.

Modelele cu emisii reduse de CO2 – Spring și variantele celorlalte vehicule cu motoare benzină-GPL reprezintă aproape jumătate din totalul comenzilor.

Marca Dacia se află pe podiumul vânzărilor de autoturisme cu amănuntul în Franța (locul 2), România (locul 1), Italia (locul 3), Portugalia (locul 1), Polonia (locul 3), Croația (locul 3), Cehia (locul 3) și Ungaria (locul 3). Este aproape de a ajunge pe podium în Spania (locul 4) și Belgia (locul 4). Comparativ cu prima jumătate a anului 2021, marca a câștigat patru locuri în Germania (locul 9).

„Creșterea performanței comerciale a mărcii Dacia, înregistrată pe o piaţă în scădere, confirmă pertinența poziționării sale bazate pe un raport prestații/preţ la cel mai bun nivel. Versiunile electrice şi GPL ECO-G reprezintă practic jumătate din comenzile înregistrate în primul semestru din 2022, reflectând adaptarea mărcii la noile tendințe de consum ale clienţilor”, a declarat Xavier Martinet, director de Marketing, Vânzări & Operaţiuni Dacia

Creștere majoră în România

În primele șase luni ale anului 2022 clienții Dacia au înmatriculat 16.382 de vehicule pe piaţa din România, în creștere cu 34% faţă de rezultatul înregistrat în semestrul 1 al anului precedent.

Primele patru poziții din topul celor mai vândute autoturisme din România în această perioadă sunt ocupate de modele Dacia. Locul 1 este deţinut de Dacia Logan (5.611 unităţi), urmat de Duster (3.892 unităţi), Sandero (2.894 unităţi) şi Spring (2.385 unităţi). Primul model electric al mărcii Dacia s-a impus ca liderul autoritar al segmentului EV din România, deținând peste 50% din totalul vânzărilor de vehicule 100% electrice.

La rândul său, modelul Jogger a cunoscut un start excelent, modelul înregistrând la jumătatea acestui an un număr de 917 unităţi înmatriculate. În mod remarcabil, în luna iunie, Jogger a devenit al 5-lea model cel mai vândut pe piaţa locală, într-un Top 5 ocupat integral de modele Dacia.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...