Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut cu 3% în februarie

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Germania au scăzut în februarie cu 3,1%, la 2.920 de unităţi, raportat la aceeaşi lună a anului anterior, pe o piaţă în declin cu 10,5%, la 200.683 unităţi, a anunţat, luni, Oficiul de Înmatriculări Auto german KBA.
Economica.net - lun, 04 mart. 2013, 12:53
Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut cu 3% în februarie

Dacia a înregistrat o cotă de piaţă de 1,5% în februarie, faţă de 1,7% în prima lună a anului. În ianuarie, Dacia a crescut cu 5,7% în Germania, la 3.199 de autoturisme, în timp ce piaţa a coborât cu 8,6%.

Pe ansamblul primelor două luni, Dacia se află în urcare cu 1,3%, la 6.119 unităţi, în timp ce înmatriculările totale în Germania au coborât în această perioadă cu 9,6%, la 392.773 unităţi.

Grupul francez Renault, care deţine Dacia, a consemnat un avans de 3,4% în februarie, la 7.820 de autoturisme, în timp ce în primele două luni a scăzut cu 3%, la 14.363 unităţi.

Volkswagen s-a menţinut lider pe piaţa germană în februarie, cu 42.875 autoturisme (cotă de piaţă 21,4%), urmat de Mercedes, cu 17.581 unităţi (cotă de piaţă de 8,8%) şi Audi, cu 16.926 unităţi (8,4%).

Anul trecut au fost comercializate în Germania 46.590 de autovehicule Dacia, potrivit datelor publicate în ianuarie de compania Dacia Renault.

În Franţa, cea mai importantă piaţă pentru Dacia, marca a consemnat în februarie un avans de 37,3% al înmatriculărilor de autoturisme noi, la 8.236 de unităţi, în contextul unui declin general al înmatriculărilor de 12% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, la 143.366 unităţi. În primele două luni, înmatriculările de autoturisme Dacia au avansat cu 22,6%, la 15.851 unităţi, evoluţie de asemenea peste cea a pieţei, care s-a contractat cu 13,5%.

Pe segmentul autovehiculelor comerciale uşoare, Dacia a înregistrat un declin de 47% în februarie, la 262 unităţi, în timp ce pe ansamblul primelor două luni scăderea a fost de 38%, la 576 unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...