1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

News

INS a publicat coeficientul de creştere a câştigurilor salariale pentru septembrie 2012

Coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie pentru luna septembrie 2012, faţă de august 1990, a fost de 5.210,03 ori, iar faţă de luna februarie 1992 de 1.209,40 ori, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

28 dec, 2012 | Agerpres

Acest coeficient este adus la cunoştinţa consiliilor judeţene şi locale, primăriilor, societăţilor comerciale şi unităţilor specializate în vânzarea locuinţelor în conformitate cu prevederile Legii 112/1995, referitoare la vânzarea/cumpărarea locuinţelor naţionalizate, scrie Agerpres.

Potrivit actului normativ menţionat, valoarea totală a apartamentului restituit în natură şi a despăgubirilor cuvenite pentru apartamentele nerestituite în natură şi pentru terenurile aferente nu poate depăşi suma veniturilor salariale medii pe economie ale unei persoane pe o perioadă de 20 de ani, calculată la data stabilirii despăgubirii.

Normele de aplicare a Legii nr.112/1995 prevăd obligativitatea evaluării locuinţelor naţionalizate, în funcţie de vechimea şi tipul locuinţei, suprafaţa utilă a acesteia, zona în care se află situată, regim de înălţime şi grad de uzură.

Evaluarea este realizată de către specialişti atestaţi în domeniu, iar preţul se stabileşte apoi ţinând cont de coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie faţă de luna ianuarie 1990, comunicat, de regulă, de INS în luna următoare trimestrului care s-a încheiat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO