INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 7,3% în primele opt luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut pe serie brută cu 7,3% în primele opt luni ale anului 2019 comparativ cu perioada similară din 2018, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care a avansat cu 13,4%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - lun, 14 oct. 2019, 06:33
INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 7,3% în primele opt luni

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul 1 ianuarie – 31 august 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,3%, creştere susţinută de: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+37,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,0%), comerţul cu autovehicule (+6,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+5,4%).

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 7,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+20,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+16,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+16,2%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,5%). Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 9,0%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1 ianuarie -31 august 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu perioada similară din 2018.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o reducere cu 11,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-14,3%), comerţul cu autovehicule (-13,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-9,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,6%).

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 3,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 4,7% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+11,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,3%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2,7%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,8%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 3,5%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 7,8% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,8%), comerţul cu autovehicule (+10,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019 a înregistrat o creştere cu 11,2% faţă de luna august 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu luna august 2018, creştere susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,9%) şi de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%). Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 4,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019 a crescut cu 11,4% comparativ cu luna august 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...