INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 8,4%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele opt luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cu 8,4% ca serie brută, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care a avansat, ca serie brută, cu 5,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 11 oct. 2018, 06:17
INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 8,4%

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 august 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferent, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+29,2%), comerţul cu autovehicule (+16,8%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-11%).

În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele opt luni din 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,7% .

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu perioada similară din 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 9,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-15,3%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-10,6%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-5,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat un declin de 6,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 1,4% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,4%). Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,2%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 faţă de luna precedentă a rămas la acelaşi nivel.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2018, comparativ cu luna august 2017, a înregistrat o creştere cu 0,8% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,1%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 1,5% faţă de luna august 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+25,8%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 a crescut cu 4,4% comparativ cu luna august 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco, furnizor specializat de software listat pe piața Alternative Investment Market a London Stock Exchange, preia Vertical Digital și Sons of Coding, companii de software cu sediul în Oradea......
Acord de cooperare România – Coreea de Sud. Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul
Acord de cooperare România – Coreea de Sud. Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi omologul sud-coreean, Shin Won Sik, au semnat, marţi, un acord-cadru de cooperare ...
Veniturile Renault au depăşit aşteptările în primul trimestru. Vânzările Dacia Sandero au crescut în Europa cu peste 20%
Veniturile Renault au depăşit aşteptările în primul trimestru. Vânzările Dacia Sandero au crescut în Europa cu peste 20%
Grupul auto francez Renault a raportat marţi venituri peste aşteptări pentru primul trimestru al acestui an, graţie cererii ...
Asia a fost în 2023 „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de climă
Asia a fost în 2023 „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de climă
Asia a fost în 2023 "regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe" legate de condiţiile meteorologice, inundaţiile şi ...